in

Kina zabranila tetoviranje fudbalskim reprezentativcima

Slatka-Tajna.Eu

PEKING – Prema novim pravilima Fudbalskog saveza Kine fudbalerima koji igraju za reprezentaciju biće zabranjeno da se tetoviraju i savjetuje im se da uklone tetovaže koje već imaju.

U saopštenju Fudbalskog saveza navodi se da je regrutovanje novih igrača sa tetovažama na nacionalnom nivou i u omladinskim reprezentacijama “strogo zabranjeno”, prenosi BBC.

Dodaje se da će ovakva odluka pomoći da se pokaže “dobar primjer u društvu”.

U saopštenju Generalne uprave za sport (GAS) navodi da je nacionalnim igračima sa tetovažama savjetovano da ih uklone.

Nekim kineskim nacionalnim zvijezdama, uključujući defanzivca Džanga Linpenga, ranije je rečeno da prekrije svoje tetovaže.

Kako navodi BBC, od sredine 2018. godine Kina sve više pojačava regulativu kako bi zaustavila prikazivanje tetovaža na televizijskim ekranima.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuOd tada su neki profesionalni fudbaleri pokrivali ruke dugim rukavima kako bi sakrili tetovaže koje imaju.

U kineskoj kulturi tetovaže se povezuju sa organizovanim kriminalnim grupama u istočnoj Aziji, a među etničkim grupama često su viđene kao oznaka necivilizovanih.

Kineska vladajuća Komunistička partija ih ne odobrava, ali su postale sve popularnije među mlađom populacijom.

Prošlog decembra, ženska univerzitetska fudbalska liga u Kini morala je da bude otkazana nakon što je igračima rečeno da im nije dozvoljeno da farbaju kosu, podsjeća BBC.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Magoda otkrio šta posjetitelje u novogodišnjoj noći očekuje na Bjelašnici

HAOS U ZORU: Car planirao da Maju izbaci kroz kapiju “Zadruge”