in

Vukanović se sukobio sa ratnim zločincem, ubicom i silovateljem 12-godišnjakinje

Slatka-Tajna.Eu

Narodni poslanik Nebojša Vukanović objavio je kako se sinoć prvi put sreo “oči u oči” sa nekom osobom koja je robijala, konkretno sa pravosnažno osuđenim ratnim zločincem, a umalo je došlo i do fizičkog sukoba.

Vukanović je rekao kako ga je Radomir Kovač, zvani Klamfa, optužio da je izdajnik srpskog naroda jer gostuje “po federalnim medijima”.

“Rekli su mi da se zove Radomir Kovač i da je osuđen na 20 godina zatvora zbog streljanja nedužne porodice Klapuh u Crnoj Gori. Kovač je bio jedan od petorice koji su počinili taj zločin. Ta porodica je pobjegla iz Foče u Crnu Goru”, kazao je narodni poslanik.

Podsjetio je kako je sudija Meron pustio na slobodu osuđenog ubicu i silovatelja Radomira Kovača.

“On je silovao 12-godišnjakinju koju je prodao. Nakon čega joj se gubi svaki trag. Kovač je priznao svoja nedjela, kazavši da se kaje, ali je i dodao da je kazna prestroga. Pušten je iz zatvora jula 2013. godine”, kazao je Nebojša Vukanović.

“Mislio sam da je častan borac VRS-a, da je neko ko je izmanipulsian režimskim medijima, ali radi se o monstrumu. Dobro sam se suzdržao”, dodao je.

Istakao je kako su većina boraca VRS-a časni i da su na rubu siromaštva. Za razliku od ratnog zločinca Kovača kojeg je “Dodik i SNSD zaposlio na Hidroelektrani Bistrica”.

Vukanović je kazao da je za njega svaki zločinac isti i da nije bitno da li se zove Huso, Mate ili Stefan, ili da li je žrtva Ana, Sebija ili Klara.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“Posebno se grozim i posebno sam gnjevan na ovakve i slične monstrume zbog kojeg je osramoćen cijeli narod. Oni nisu za mene Srbi i nije slučajno što je takav pristalica režima i tako sa mržnjom priča o Bošnjacima. Nažalost, ni 20 godina nije uticalo da potisne ovu patološku mržnju”, poručio je poslanik.

Kazao je da će, ako postane vlast, pokrenuti odgovornost svih onih koji su “ovom monstrumu dali posao”.

Ko je Radomir Kovač Klanfa?

Radomir Kovač Klanfa je u Haškom tribunalu osuđen na dvadeset godina robije zajedno sa Dragoljubom Kunarcem, Zoranom Vukovićem, Draganom Zelenovićem, Gojkom Jankovićem, Jankom Janjićem, Radovanom Stankovićem i Draganom Gagovićem.  Ti pripadnici srpskih snaga su u seksualnom ropstvu držali niz zarobljenih bošnjačkih žena i djevojčica u Foči, a njihov slučaj pokazao je obrazac koji je korišten za ponižavanje druge nacionalne grupe degradirajućim zločinom protiv najranjivijeg dijela populacije.

Izvor : Radovan Kovač Klanfa

Na haškom suđenje zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću žrtve koja su preživjele višemjesečno seksualno ropstvo i zlostavljanje u Foči spominjale su njegovo ime.  Jedna od svjedokinja se prisjetila kako su mnoge zatočenice prodavane poput roblja, spomenuvši ime Almire Bektović, dvanaestogodišnje djevojčice, koju su nakon iživljavanja srpski vojnici prodali u Srbiju gdje je ubijena.

„Čula sam da je Klanfa prodao Almiru Draganu Stankoviću za 200 maraka“, stajalo je u izjavi svjedokinje.

2013. godine nakon dvije trećine izdržane kazne fočanski monstrum, kako su ga nazivale žrtve, pušten je na slobodu odlukom sudije Theodora Merona.

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Barselona se “oslobađa” Kutinja, nova stanica Arsenal

Trubači na novogodišnjem prijemu SDP-a, predsjedniku Nikšiću odsvirali “Iznad Tešnja…”; Mijatović u društvu