in

UIO BiH obilježila 18. godišnjicu postojanja

Slatka-Tajna.Eu

Uprava za indirektno oporezivanje BiH obilježila je u Banjoj Luci 18. godišnjicu postojanja. Sve prethodne godine, pa i ovu 2021. godinu, Uprava je dokazala da je ključna institucija za fiskalnu stabilnost svih nivoa vlasti u Bosni i Hercegovini.

Zaključno sa današnjim danom Uprava za indirektno oporezivanje  BiH prikupila je na Jedinstveni račun osam milijardi i 372 miliona KM, što je više za čak jednu milijardu i 143 miliona KM u odnosu na prošlu 2020. godinu, odnosno više za 386 miliona KM u odnosu na ranije rekordnu 2019. godinu.

“Ovo je prvi put od uspostave UIO BiH da je prikupljeno više od osam milijardi KM, točnije do kraja godine će biti prikupljeno i raspoređeno nešto više od 8,4 milijarde KM. Iako smo posljednjih mjeseci vrlo često neosnovano napadani, naši rezultati potvrđuju da je Uprava najbolja institucija u Bosni i Hercegovini. Sve razine vlasti funkcioniraju bez problema zahvaljući prihodima koje je prikupila UIO BiH. Sav višak prikupljenih prihoda je raspoređen entitetima i Brčko distriktu, dok su institucije BiH dobile isto novca kao svih prethodnih godina”, rekao je na svečanosti dr. Miro Džakula direktor UIO BiH.

Džakula je dodao da sve službenike u UIO BiH ostvareni rezultati i obavezuju da svaki zaposleni i u narednoj godini maksimalno ozbiljno pristupi svakom poslovnom procesu kako bi rezultati bili još bolji, ali da se svakako u 2022. godini mora poboljšati status službenika Uprave i njihova primanja zato što to ova institucija i njeni zaposleni zaslužuju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Na skromnoj svečanosti i ove godine su dijeljene nagrade najboljim službenicima u Upravi. Za radnika godine proglašen je šef carinske ispostave Bijeljina Nedžad Šečić, dok je nagradu da posebnu pomoć i doprinos razvoju Uprave ove godine dobila Dijana Sikima ispred Delegacije Evropske unije u BiH.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SIJEVNULO SVE: Nevena zaboravila na kamere, pa pokazala zanosne grudi

Sparsi dva od dva u Mađarskoj