in

“Tvrdnje Milorada Dodika o muslimanima i Islamskoj zajednici su lažne”

Slatka-Tajna.Eu

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini Husein-ef. Kavazović komentarisao je istup člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine i lidera SNSD-a Milorada Dodika, koji je u izjavi za Hrvatsku radio-televiziju (HRT) optužio objekte i vjerske službenike Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini da su naredili vjernicima da izaberu Željka Komšića, aktuelnog predsjedavajućeg Predsjedništva Bosne i Hercegovine.

Reisu-l-ulema Kavazović kazao je kako je jasno da Milorad Dodik nastoji proizvesti što više političkog materijala zasnovanog na vjerskom targetiranju Bošnjaka u svrhu produbljivanja podjela među ljudima u Bosni i Hercegovini.

– Bošnjaci, muslimani i Islamska zajednica su mu posebna meta, što se vidi iz rječnika kojeg koristi. On je na tragu srpskog Memoranduma SANU-a 2 – rekao je reisu-l-ulema Kavazović.

Reisu-l-ulema je dodao da se Dodikovi istupi mogu činiti učinkovitim, ali samo kratkoročno.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku– No, on zaboravlja da dugoročno najveću štetu nanosi sebi i svojim ljudima. On je trenutno u slijepoj ulici. Nalazi se pred zidom. Što to prije vidi veće su mu šanse da se vrati nazad. Rječnik koji upotrebljava je neprimjeren, a tvrdnje o muslimanima i Islamskoj zajednice lažne – zaključio je reisu-l-ulema Husein-ef. Kavazović za Preporod.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Učinjeno je dosta, država uložila preko milijardu kuna

Žabu našao u salati, zadržao je i nazvao Toni