in

ŠTA SE IZA BRDA VALJA: Nermin Nikšić se u Brčkom sastao sa direktorom OSA-e Osmanom Mehmedagićem Osmicom

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/12/res_1640788149_sastanak-oba-e-i-komisije-za-nadzor-u-distri.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/12/res_1640788149_sastanak-oba-e-i-komisije-za-nadzor-u-distri.jpg”,”caption”:”Foto: Agencije”,”bg”:”2c303f”}]

Nermin Nikšić, predsjedavajući Zajedničke komisije za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH i član Komisije Munib Jusufović sastali su se danas u Regionalnom uredu te agencije u Brčko distriktu sa generalnim direktorom OSA BiH Osmanom Mehmedagićem, zamjenikom Trifkom Buhom i šefom Terenskog ureda OBA-e BiH distrika Brčko Zoranom Tadićem.

Članovi Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA BiH razgovarali su sa čelnicima Agencije o aktivnostima u ovoj, ali i planovima za narednu godinu.

“Ovo je prvi u nizu terenskih ureda koje smo obišli. Vrlo je važno da jedna ovakva institucija funkcioniše ovdje u Brčko distriktu. Ovo je jedna od tačaka gdje je vrlo važno pokazati postojanje državnih institucija jer je Brčko distrikt pod direktnom ingerencijom države Bosne i Hercegovine. Moram reći da sam zadovoljan s onim što sam čuo od ljudi, a svakako ono na šta trebamo uticati je da pokažemo građanima Brčko distrikta i Bosne i Hercegovine i da ustvari dajemo sve od sebe da se normalizuju odnosi u BiH, političke tenzije da se spuste i da se vrate sve priče o odlučivanju u institucije sistema”, kazao je Nikšić nakon sastanka.

Na sastanku je još jednom naglašeno da su ovakve posjete organima i institucijama koje prirodom svoje djelatnosti potpadaju u nadležnosti Komisije važan element efikasnog parlamentarnog nadzora.

alt

Nikšić i Jusufović su se na terenu na najdirektniji način upoznali sa konkretnim radom radnika Obavještajno-sigurnosne agencije BiH, te sagledali realno stanje na terenu iz ugla nadležnosti koje ima Zajednička komisija za nadzor nad radom pomenute agencije.

Zajednička komisija za nadzor nad radom Obavještajnо-sigurnosne agencije BiH i čelnici Agencije su ovakve posjete ocijenili kao veoma korisne.

Posjeta je, inače, organizovana u skladu sa Godišnjim planom aktivnosti Zajedničke komisije za nadzor nad radom OSA-e BiH.

 (BN) 

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SERIJSKA LJUBAVNICA: Sezona je varanja, ja sam njihova mala božićna razbibriga

Bosnalijek i sarajevski Balet zajedno obilježili 70. rođendan