in

Industrijska proizvodnja u novembru veća za 0,3 posto

Slatka-Tajna.Eu

Ukupna desezonirana industrijska proizvodnja u BiH u novembru veća je za 0,3 posto u odnosu na oktobar, objavila je Agencija za statistiku BiH.
U novembru, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja u BiH, kalendarski prilagođena, bilježi rast od 6,7 posto.

Proizvodnja trajnih proizvoda za široku potrošnju u novembru veća je za 5,8 posto u odnosu na oktobar, kapitalnih proizvoda veća za 4,8 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 2,1 posto, a intermedijarnih proizvoda za 1,5 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,1 posto, javlja Srna.

U novembru, u odnosu na isti mjesec lani, proizvodnja kapitalnih proizvoda veća je za 19,2 posto, intermedijarnih proizvoda veća za 10,2 posto, netrajnih proizvoda za široku potrošnju za 6,2 posto, trajnih proizvoda za široku potrošnju veća za 3,4 posto, dok je proizvodnja energije manja za 1,8 posto.

Desezonirana industrijska proizvodnja u novembru, u odnosu na oktobar, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom veća je za 0,7 posto, u prerađivačkoj industriji veća za 0,6 posto, dok je u vađenju ruda i kamena manja za 8,6 posto.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










U novembru, u odnosu na isti mjesec prošle godine, industrijska proizvodnja, kalendarski prilagođena, bilježi rast od 9,9 posto u prerađivačkoj industriji, u proizvodnji i snabdijevanju električnom energijom i gasom rast od 2,1 posto, dok je u vađenju ruda i kamena zabilježen pad od 9,1 posto.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Cilj nam je s još većim intenzitetom ubrzati proces obnove

“Pripremljeno 50 krivičnih prijava protiv odgovornih za kolaps GRAS-a”