in

Igokea za kraj godine sa PAOK-om

Slatka-Tajna.Eu

Košarkaši Igokee večeras (18.30) u Solunu s PAOK-om igraju posljednju utakmicu u kalendarskoj 2021. godini

Odgođeni susret posljednjeg šestog kola grupe E Lige šampiona daće odgovor s kojeg mjesta će Aleksandrovačni u plej-in, koji su osigurali još prošle sedmice. Igokea je još prije sedam dana saznala da je ostala u igri za Top 16 nakon što je Galatasaraj savladao ekipu Nimburka, ostavivši ga bez šansi za prolaz, tako da je situacija uoči večerašnje utakmice poprilično jasna.

Galatasaraj je osigurao prvo mjesto time i prolaz u osminu finala, dok će se večerašnji rivali boriti za drugo mjesto. Oba tima su sigurni u plej-inu, a s obzirom da se Grupa E ukršta sa Grupom F, već se znaju potencijalni rivali u meču za plasman u osminu finala. U prvom meču u Laktašima Igokea je savladala PAOK sa 68:64.

U slučaju trijumfa puleni Dragana Bajića koji ni na ovom meču neće predvoditi svoj tim igraće protiv trećeplasirane ekipe iz grupe F, a to je belgijski Ostende, dok će u slučaju poraza na megdan drugoplasiranom Strazburu (Francuska). Obje ove ekipe su imale skor 3-3 u grupnoj fazi. U plej-inu igraće se na dvije pobjede. Prvi mečevi na programu su 4. i 5. januara, drugi 11. i 12, a eventualni treći 18. i 19. januara.

“Utakmica koja odlučuje konačan plasman u grupnoj fazi LŠ, samim tim i prednost  domaćeg terena u plej-inu. Pored očiglednog rezultatskog značaja, pred nama je veliki izazov da ponovimo pristup i igru iz utakmice protiv Krke”, kaže Marko Barać, trener u KK Igokea m:tel.

„Igosi“ su u posljednje vrijeme podigli nivo forme. Na posljednjih sedam susreta ostvarili su pet pobjeda, na posljednja dva meča su slavili u ABA  (Cibona, Krka), a jedini problem predstavljanja umor, obzirom da su u nedjelju gostovali u Novom Mestu (Slovenija), tako da su većinu vremena za pripremu utakmice proveli u putu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










S druge strane, PAOK se u ovom periodu našao u problemu zbog prisustvom virusom korona u svojim redovima, tako da je posljednju utakmicu odigrao još 11. decembra, a od tada su njihovi mečevi odgođeni, računajući i prvobitno zakazani meč sa Igokeom (22. decembra). Biće zanimljivo vidjeti u kakvom stanju će biti domaćini i kakav će sastav suprostaviti ekipi Igokee.

Utakmica između PAOK-a i Igokee igra se u srijedu sa početkom u 18.30 sati. Inače, direktan plasman u osminu finala osigurale su prvoplasirane ekipe iz svih grupa, a to su: Ludvigsburg, Manresa, Unikaha, Šombateli, Galatasaraj, Tofaš, Kluž i Ritas. Preostalih osam putnika će se dobiti kroz plej-in.

Grupa E 1. Galatasaraj    6    5    1    525:486    11 2. Nimburk         6    2    4    481:509    8 3. Igokea           5    2    3    385:390    7 4. PAOK            5    2    3    378:384    7

 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

JA SAM ŽENA ROKOVNIK: Milica Pavlović ne radi za Novu godinu i ima plan da se odmori

SNAGU NALAZIM U LJUBAVI: Nikola Rokvić nakon gubitka oca Marinka