in

“Svakako ne preko Janše, Milanovića, ili Orbana….”

Slatka-Tajna.Eu

Erol Avdović, bh. novinar koji decenijama izvještava iz sjedišta Ujedinjenih nacija, osvrnuo se na odluku probosanskih stranaka da napuste pregovore o Izbornom zakonu i reakciji Delegacije EU i SAD-a.

Kaže vispreni Bosanac Srđan Puhalo na svom Twiteru: “Odnos kakav se nekad imao prema Jevrejima sada se ima prema muslimanima”. Pa pomislim: Zastrašujuća poruka! I još nešto mislim: Amerika sankcionisala Kinu zbog muslimana Ujgura. Pravilno.

Ali još šuti zbog balkanske islamofobije prema autohtonim Evropljanima. Pa ne čekaju valjda logore kao u Kini? EU treba da zvanično reaguje – odmah, sada. Je li to previše očekivati od Brisela ili je Orban glasnogovornik jednog opakog mentaliteta, da ne kažem – projekcija od strane onih koji su kidnapovali dijelove evropskih institucija?

Neodgovorno je te izjave tretirati samo kao benigni izborni poplulizam, jer pokazalo se da sve dublje upadamo u taj vrtlog.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuAli sigurno je kratkovido ako Evropa ne uzima za ozbiljno ono što joj je poručila Jasmila Žbanić – kako se evropske vrijednosti ne brane ksenofobijom, već tolerancijom upravo u Bosni. Svakako ne preko Janše, Milanovića, ili Orbana.

Ne možemo prestati o tome govoriti jer je Nova godina. To je teret kojeg nosimo u 2022. godini“, poručio je Erol Avdović iz New Yorka.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Vjerujem da ćemo već iduće godine ući u prilično komotnu situaciju ako se procijepimo

Kada kupus može da napravi ogromne probleme u organizmu