in

“Spremni smo odgovoriti na svaki vaš zahtjev”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić i članovi Predsjedništva BiH Šefik Džaferović i Milorad Dodik primili su danas ministra odbrane Republike Turske Hulusija Akara.

Članovi Predsjedništva BiH su pozdravili izuzetno dobre i prijateljske političke odnose i saradnju Bosne i Hercegovine i Republike Turske, koje prate intenzivne posjete na visokom nivou.

“Bosna i Hercegovina i Republika Turska nemaju otvorenih pitanja, a najvažnije oblasti bilateralnih odnosa su pravno uređene, što predstavlja dobru osnovu za unapređenje već dobre bilateralne saradnje”, istaknuto je tokom sastanka.

Ministar Akar je prenio pozdrave predsjednika Republike Turske Recepa Tayyipa Erdoğana članovima Predsjedništva BiH i namjeru da se nastave prijateljski odnosi i saradnja u svim oblastima između Bosne i Hercegovine i Republike Turske.

Ponovio je snažnu podršku stabilnosti i prosperitetu Bosne i Hercegovine, te iskazao spremnost na odgovor na svaki zahtjev, vezano za pomoć i saradnju, koju Bosna i Hercegovini uputi Republici Turskoj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuGovoreći o saradnji u oblasti odbrane, rečeno je da je ona na zadovoljavajućem nivou, čemu svjedoče brojni potpisani sporazumi, te oni koji su u fazi pripreme a koji regulišu ovu oblast. Ministar Akar je iskazao spremnost da se nastavi saradnja u oblasti edukacije pripadnika vojnih snaga, u vojnim vježbama te u procesu deminiranja.

Članovi Predsjedništva BiH su zahvalili Republici Turskoj na kontinuiranoj i prijateljskoj podršci i pomoći, te istakli konstruktivnu ulogu Republike Turske u regiji Zapadnog Balkana – prenio je Klix.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DEFORMISANA I RUKA JOJ IZGLEDA VELIKA: Zorannah se unakazila u fotošopu

Rum kuglice: Recept za koji vam ne treba rerna ni vještina