Categories: Biznis

Poziv bh. kompanijama za učešće na Međunarodnom sajmu prehrambene industrije SIAL 2022, Pariz

Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora BiH uz podršku Švicarskog programa za promociju izvoza (SIPPO) po prvi put organizuje izlaganje bh. kompanija na jednom od vodećih i najposjećenijih sajmova u oblasti prehrambene industrije – SIAL 2022., koji se održava u Parizu ( Francuska), u periodu od 15. do 19. oktobra 2022. godine.

Prvo održavanje navedene manifestacije, danas poznato pod nazivom SIAL, organizirano je 1964.godine i okupilo je eksperte i entuzijaste iz više od 26 zemalja svijeta. Danas na ovoj manifestaciji, koja se organizuje i realizira svake dvije godine, učestvuje veliki broj posjetilaca i izlagača iz više od 200 zemalja, što je SIAL učinilo globalno prepoznatljivim.

Svake dvije godine, veliki broj proizvođača, izvoznika, uvoznika, kupaca, malotrgovaca, novinara i predstavnika medijske branše okuplja se u Parizu (Francuska) u svrhu učestvovanja na SIAL – u formi izlagača, posjetilaca, organizatora, partnera u realizaciji manifestacije i sl., a sve u cilju ostvarivanja moguće suradnje među učesnicima i iznalaska novih modaliteta poslovnih aranžmana među zainteresiranim stranama.

Manifestacija traje ukupno pet dana tokom kojih se organizira i veliki broj foruma, konferencija, sastanaka, prezentacija proizvoda i usluga, kao i promocija najnovijih trendova i inovativnih rješenja u segmentu poljoprivredno – prehrambene industrije i komplementarnih grana privrede.

U svrhu nastupa na sajmu, Vanjskotrgovinska/ Spoljnotrgovinska komora namjerava zakupiti prostor od cca 60 metara kvadratnih za potrebe zajedničkog štanda.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku







“Pozivamo zainteresovane za učešće na sajmu SIAL 2022. da  dostave popunjen formular prijave, potpisan i ovjeren Sporazum o uvjetima izalganja (četiri primjerka). Za organizaciju zajedničkog nastupa, potrebno je imati najmanje pet prijavljenih kompanija, u suprotnom VTK/STK BiH zadržava pravo otkazivanja organizacije. Rok za dostavu prijava i Sporazuma je 20. januar 2022. godine. Skeniranu prijavu i Sporazum možete dostaviti na sljedeću mail adresu: nejira.mocevic@komorabih.ba; dok četiri primjera potpisanog Sporazuma dostavite poštom na adresu Vanjskotrgovinske/Spoljnotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, Branislava Đurđeva 11, 71 000 Sarajevo”, saopćeno je iz Vanjskotrgovinske komore.

Poziv

 

Redakcija

Recent Posts

Spasioci nakon pet dana otkopali tijelo nastradalog rudara tuzlanskog rudnika Kreka

Pripadnici čete za spašavanje su 7. maja, oko 17.00 sati, došli do tijela tragično nastradalog…

2 sata ago

ANA NIKOLIĆ PRIZNALA VEZU SA RALETOM

Nakon što je Kurir prvi pisao o haosu i neredu u stanu Gorana Ratkovića Raleta…

2 sata ago

Italijan pobjednik četvrte etape utrke Giro d‘Italia

Talijanski biciklist Đžonatan Milan, član ekipe Lidl Trek, pobjednik je četvrte etape utrke Giro d‘Italija,…

2 sata ago

Kineski predsjednik doputovao u drugi posjet Srbiji u osam godina

Kineski predsjednik doputovao u SrbijuFoto: Marko Djurica / REUTERSKineski šef države Xi Jinping započeo je…

4 sata ago

Borusija prvi finalista Lige šampiona

Fudbaleri Borusije iz Dortmunda prvi su finalisti aktuelne sezone UEFA Lige šampiona. „Milioneri“ su na…

4 sata ago