in

Akreditacijski audit proveden u Agenciji za certificiranje halal kvalitete

Slatka-Tajna.Eu

Agenciju za certificiranje halal kvalitete u prvoj polovni mjeseca decembra posjetili su auditori Emirates International Accreditation Centre iz Ujedinjenih Arapskih Emirata. Razlog posjete bio je najavljeni kontrolni akreditacijski audit. Audit se izvodi s ciljem utvrđivanja rada i sposobnosti halal certifickacijskog tijela u poslovima halal ceritficiranja proizvoda i usluga u halal certificirnim kompanijama.

Ovom prilikom auditori EIAC-a su izvršili uvid u sistemsku dokumentaciju halal certificiranja, te se neposredno uvjerili u način audita i nadzora kojeg auditori i saradnici Agencije obavljaju u proizvodnim pogonima. Obavljene su posjete u sedam kompanija iz različitih proizvodnih djelatnosi na području Bosne i Hercegovina i Srbije gdje su auditori Agencije pokazali praktično znanje u obavljanu audita. Također, kompanije su pokazale visok nivo odgovornosti u ispunjavaju zahtjeva halal standarda.

Provjera i akreditiranje je obavljeno u skladu sa zahtjevima standarda: GSO/ UAE.S 2055-2:2016 Halal products – Part 2: General Requirements for Halal Certification Bodies, koji uključuje obavezu primjene drugih ISO standarda, prevenstveno standarda ISO 17065:2015.
Status akreditovanog halal certifikacijskog tijela Agencija ima od 2017. godine, čime je omogućen nesmetan plasman halal proizvoda na tržište Ujedinjenih arapskih emirata za proizvode iz kategorija: klaonice peradi, sitne i krupne stoke; meso i mesne prerađevine; konzervirani, polutrajni i trajni proizvodi; te hemijski i biohemijski proizvodi.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Rum kuglice: Recept za koji vam ne treba rerna ni vještina

SA DVA NAJDRAŽA MUŠKARCA: Maja Šuput objavila praznične fotke