in

“Bošnjaci trebaju da se osjećaju jednako sa ostalim ljudima Srbije”

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je Bošnjacima da je Srbija njihova zemlja koliko i njegova i bilo kog građanina Srbina ili Mađara, Rumuna i bilo koje druge nacionalnosti.

Vučić je u razgovoru sa mještanima Sjenice poručio Bošnjacima da treba da se osjećaju jednako sa ostalim građanima Srbije.

– Moja poruka je da Srbija jeste vaša država jednako koliko i moja i svakog Srbina u ovoj sali i na svakom drugom mjestu – poručio je Vučić, nakon čega je dobio veliki aplauz.

Predsjednik Srbije je poručio Bošnjacima da sude isključivo na osnovu djela i da vide šta je urađeno za njih, a ne da slušaju priče.

On je rekao da je njegov prijedlog predsjedniku Turske Redžepu Tajipu Erdoanu (Reccep Tayyip Erdogan) i lideru SDA u BiH Bakiru Izetbegoviću bio da se uradi autoput od Kotromana do Sarajeva u dužini oko 100 kilometara, pošto zna koliko građani u tom dijelu Srbije vole da idu u Sarajevo, kako bi mogli da stignu za svega dva i po sata.

Fadil Nikšić iz Kladnice poručio je Vučiću da je Sjenica i njegov grad.

– Došli ste ovdje kao predsjednik poslije 100 godina da obiđete Sjenicu i uradili ste za dvije godine 100 kilometara modernog asfalta na Pešteru i hvala vam na tome. Uradili ste više krupnih projekata nego svi predsjednici, od kralja do sada. To svi ovdje potvrđuju – poručio je Nikšić.

On je zahvalio Vučiću i što je, kako je rekao, poštovao muftiju Muamera Zukorlića i sarađivao sa njim na časnim osnovama.

– I naš muftija je ostavio bošnjačkom narodu da je i nama država Srbija i mi ćemo to poštovati. Uvaženi predsjedniče, da poštujete svoje Bošnjake, poručio je Nikšić.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

ANA KORAĆ POTKAČILA MAJU MARINKOVIĆ: Ona je djevojka za sirotinju

Vlasnica mački servirala kavijar, njena reakcija nasmijat će vas do suza