in

Blagdan je Svetog Stjepana; Božić proslavljen u uvjetima pandemije

Slatka-Tajna.Eu

Još jedan Božić u pandemiji

Foto: HRT / HTV

Blagdan je Svetog Stjepana. Jučerašnji Božić diljem svijeta proslavilo se u uvjetima pandemije. 

U crkvama diljem Hrvatske služena su misna slavlja. Vjernici u Zagrebu ove se godine nisu uputili u katedralu oštećenu u potresu, nego u Čučerje gdje je misu u montažnoj crkvi župe Pohoda Blažene Djevice Marije jučer predvodio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić.

Papa Franjo tradicionalno je u podne s balkona bazilike svetog Petra poslao božićnu poruku Urbi et orbi. Osudio je sve veću polarizaciju u osobnim i međunarodnim odnosima, poručujući da se sukobi, od problema unutar obitelji do prijetnji ratom, mogu riješiti samo dijalogom. Upozorio je i da se otuđenost tijekom pandemije COVID-a pogoršala.

– I dalje svjedočimo brojnim sukobima, krizama i neslaganjima. Čini se da im ne vidimo kraja, a jedva da ih uopće i primjećujemo. Toliko smo se na njih naviknuli da se goleme tragedije sada događaju u tišini: riskiramo da nećemo čuti jauk boli i jada velikog broja naše braće i sestara, istaknuo je, među ostalim, papa Franjo.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zlatan Ibrahimović ponovo izazvao buru čestitkom za Božić

Stereotipna vizija Balkana / Bljesak.info