in

STASOM I GLASOM ODUŠEVILA SARAJLIJE: Seida Skalić je najtraženija pjevačica u dijaspori

Slatka-Tajna.Eu

Bez Seide Skalić teško je zamisliti feštu među našim ljudima u Skandinaviji. Ova atraktivna pjevačica posljednjih godina najtraženija je u dijaspori u Švedskoj, Norveškoj i Danskoj i redovno pjeva na svadbama, rođendanima i ostalim proslavama Bosanaca i Hercegovaca, ali i Hrvata, Srba, Crnogoraca…
Posljednjih dana ona je gošća Sarajeva, a svojim nastupom u Cheersu oduševila je sve prisutne. Otpjevala je i nekoliko pjesama u duetu sa Farukom Duranom, za kojeg ima samo riječi hvale.
Faruk je odličan pjevač i kolega. U Sarajevu se osjećam odlično. Došla sam zbog snimanja spota za duet sa reperom Advinom koji živi i radi u Americi. Svi znaju šta je Sarajevo na muzičkom polju. Sarajlije niko ne može prevariti kada je muzika u pitanju. Oni priznaju kvalitet i kada te jednom prihvate, sigurno će ti uvijek biti velika podrška. Muzika i pjevanje su moja velika ljubav i sve radim iskreno i iz srca. Mislim da imam i stas i glas da napravim još mnogo u muzici. Mislim da je i jedno i drugo potrebno za veliku karijeru – kaže Seida Skelić.


Seida potiče iz muzičke porodice. Naime, njen otac Seid još 70-tih godina prošlog vijeka snimio je nekoliko albuma i bio poznat širom bivše Jugoslavije.
– Moj babo se dugo bavio muzikom i od njega sam naslijedila talenat. Bio je omiljen među kolegama. Moja kuma je Azemina Grbić. Otac mi je velika podrška u karijeri i dao mi je dosta korisnih savjeta. Polako idem stepenicu po stepenicu prema vrhu. Kada je u pitanju Skandinavija, redovno nastupam na velikim koncertima Seke Aleksić, Adila, MC Stojana… Redovno me prati Top bend koji je bez konkurencije u Skandinaviji. Zajedno činimo odličan spoj – kaže atraktivna pjevačica koja ima veliki broj poziva za nastupe iz sarajevskih klubova.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Brze i jednostavne frizure kao stvorene za praznike

Get Started | Unlocking Your Magic