in

“Srbija je moja druga domovina”

Slatka-Tajna.Eu

Dosadašnji reprezentativac BiH u kajaku Darko Savić pojačao je reprezentaciju Srbije.

Savić je 2013. godine dobio državljanstvo Srbije te će pokušati da se sada nametne u toj reprezentaciji.

“U karijeri sam prošao sve. Sada se otvorila nova prilika da se takmičim u novoj disciplini. Trke se voze na stazama na kojim sam ja već nastupao u slalom disciplini, a ovo je kombinacije i spusta i slaloma. Smatram da imam šta da pokažem. Kao Banjalučanin mogu da kažem da je Vrbas idealan za trening, a smatram da uz saradnju sa Kajakaškim savezom Srbije mogu da pomjerim sopstvene granice.

Nadam se i sjajnim rezultatima. Godinama treniram i družim se sa skoro svim reprezentativcima Srbije u svim disciplinama i za mene je Srbija druga domovina. Znam kako funkcioniše srpska kajakaška porodica i veoma se radujem što ću sada biti dio tog tima. Možda upravo i zbog toga osjećam da mi je motivacija na nekom višem nivou nego do sada”, rekao je Savić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Predsjednik srbijanskog kajakaškog saveza Mirko Nešović bio je sretan.

“Darko je iskusan takmičar, a ima i želje i volje da se oproba u novoj disciplini i meni je drago što možemo da mu izađemo u susret. Bitan je i podatak što je Darko iz RS i nekako je najnormalnije da dođe da vesla za reprezentaciju Srbije, a mi ćemo mu pružiti podršku kako bi mogao da napreduje, a bilo bi odlično kada bismo i u divljim vodama imali predstavnike na Olimpijskim igrama, prvi put od nestanka bivše Jugoslavije“, kazao je Nešović.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

PODRŠKA MAMI: Kćerka Jelene Tomašević u prvim redovima na koncertu

Sjajna i gusta: Recept za najfiniju čokoladnu glazuru