in

Sada je jasno zašto Xavi jedva čeka januar: Kako će izgledati sastav Barcelone?

Slatka-Tajna.Eu

Dosta drugačije nego u prethodnim mečevima

Zimski prelazni rok još zvanično nije počeo, ali su u Barceloni već uspjeli da završe jedno veliko pojačanje.




E. Čaušević


Prije nekoliko dana španski mediji su objavili da je katalonski klub dogovorio dolazak Ferrana Torresa iz Manchester Cityja, a ovog 21-godišnjeg napadača će platiti oko 55 miliona eura.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Torres će biti sigurno veliko pojačanje u napadu gdje Xavi na raspolaganju ima samo Memphisa Depayja. Iako on većinom igra krilnog napadača špekuliše se da će u Barceloni imati ulogu “lažne devetke”.

Ova godina je za Barcelonu bila izuzetno teška, a u prvom dijelu sezone je katalonski tim totalno podbacio. Ipak, navijači Barce se nadaju da će drugi dio sezone biti dosta bolji.

Pored dolaska Torresa sada će pravo nastupa imati i Dani Alves, a očekuje se i da se neki prvotimci oporave od povreda.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Zbog toga će prvi tim Barcelone biti znatno drugačiji nego u finišu sezone kada je Xavi morao itekako da kombinuje zbog liste povrijeđenih igrača, a mahom su šansu dobili fudbaleri iz Barce B.

Sezona u La Ligi nastavlja se početkom januara, a mediji u Španiji već špekulišu kako bi sastav Barcelone mogao izgledati dolaskom Torresa i Alvesa, te oporavkom nekoliko prvotimaca.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Barcelona mogući sastav: Ter Stegen, Dani Alves, Pique, Araujo, Jordi Alba, De Jong (Busquets), Pedri, Gavi (Nico), Ferran Torres, Ansu Fati, Depay.

Može biti slika sljedećeg: 11 ljudi i tekst

Ovaj sastav Barcelone je znatno drugačiji i bolji u odnosu na onaj koji je Xavi mogao da koristi u nekoliko prethodnih utakmica. No, da li će Barcelona zaigrati bolje i vratiti se u sami vrh tabele ostaje nam da vidimo.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Šta se dešava u tijelu ako popijete čašu vode čim ustanete

Uspješno lansiran svemirski ‘superteleskop’ James Webb