in

Općina Centar izdvojila 150.000 KM za poticaj samozapošljavanja mladih

Slatka-Tajna.Eu

Općina Centar izdvojila je 150.000 KM za poticaje samozapošljavanja mladih, te je načelnik Općine, Srđan Mandić potpisao ugovore o dodjeli poticajnih sredstava za 11 mladih poduzetnika.

Načelnik Mandić je kazao da ugovori o dodjeli bespovratnih finansijskih sredstava za poticaj poduzetništva i samozapošljavanje mladih kroz start-up biznis, su važni za mlade jer su zainteresirani da pokrenu vlastiti biznis i svom gradu i državi BiH.

“Vi ste mladi poduzetnici naša budućnost od čega zavisi naša ekonomska stabilnost. Ovo je tek prvi korak u našoj saradnji i mi namjeravamo pratiti vaš rast i razvoj”, kazao je načelnik Mandić.

Najavljeno je da će u drugoj polovini januara naredne godine u prostorijama Centra za izvrsnost u poduzetništvu (Avde Jabučice 52) biti otvoren biznis hub kao vrsta novog podsticaja mladima za pokretanje vlastitog biznisa.

Potpisivanju ugovora su prisustvovali i vijećnik Denis Challenger, Melisa Lekić kao dio Komisije za sprovođenje postupaka javnog poziva za poticaj poduzetništva i samozapošljavanju mladih, te Neira Mlinarević, pomoćnica načelnika za privredu i lokalno-ekonomski razvoj Općine Centar.

Comments

Komentariši

Loading…

0
Legend

Written by Redakcija

Community ModeratorContent AuthorYears Of MembershipVerified User

Andrija Milošević NAJBOLJI VICEVI

Odgođen meč Evertona, Begović šaljivo: Radovao sam se igranju u napadu…