in

Predao se Aleksandar Macan, osumnjičeni za ubistvo sarajevskih policajaca

Slatka-Tajna.Eu

Aleksandar Macan, prvoosumnjičeni za ubistvo dvojice sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, predao se jučer nakon što je bio u bjekstvu duže od mjesec dana, potvrđeno je iz Tužilaštva KS.

Za Aleksandrom Macanom je bila raspisana i crvena Interpolova potjernica. On se predao direktno Tužilaštvu Kantona Sarajevo.

Kantonalni sud u Sarajevu odredio je pritvor Aleksandru Macanu, a na prijedlog Tužilaštva KS koje je naredilo i raspisivanje potjernice.

Podsjetimo, SIPA je uz asistenciju MUP-a Kantona Sarajevo, MUP-a RS i Obavještajno sigurnosne agencije (OSA) 4. novembra provela akciju s ciljem hapšenja ubica dvojice sarajevskih policajaca iz 2018. godine. Vršeni su pretresi na području RS, a pretresena je i jedna kancelarija Policijske uprave Pale. Saslušano je više osoba.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuDvojica sarajevskih policajaca Adis Šehović i Davor Vujinović ubijeni su 26. oktobra 2018. godine u sarajevskom naselju Alipašino Polje. Šehović je odmah preminuo, dok je Vujinović teško ranjen usljed čega je kasnije podlegao povredama. Do pucnjave je došlo nakon što su ova dvojica policajaca zatekli grupu kriminalaca u krađi automobila u Geteovoj ulici.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DUŠKO TOŠIĆ UŽIVA U ODLIČNOM DRUŠTVU: Ne manjka mu provoda, Jelene ni na mapi!

Jedite povrće i bićete srećni