in

Heroj se vraća: Dva puta mu je život bio ugrožen, ali ljubav prema sportu je presudila!

Slatka-Tajna.Eu


Nije se nikada predavao


Neke priče jednostavno nas ostave bez teksta, a njihovi heroji nam budu vodilje kroz život ili sportske karijere.Priča o Austrijancu Thomasu Diethartu je jedna od onih gdje je ljubav prema sportu jača do bilo kakvih prepreka.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Ovog momka javnost je upoznala 2013. godine kada je senzacionalno osvojio Novogodišnju turneju u ski-skokovima.

Taj uspjeh osigurao mu je mjesto u austrijskom timu na Zimskim olimpijskim igrama u Sočiju. Pojedinačno je nastupio i na maloj i na velikoj skakaonici. Na maloj je bio vrlo dobar, ali je na kraju ostao bez medalje završivši na četvrtom mjestu, dok je na velikoj bio mnogo lošiji i nije ni ušao u drugu seriju. Ipak, medalju je osvojio u ekipnim skokovima, u kojima je Austrija bila druga iza Njemačke, a ispred Japana.

Predviđali smu još blistavih sezona, al onda se desio težak pad u februaru 2016. godine kada je doživio povredu lica, a oštetio je kičmu i pluća.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Oporavak je dugo trajao, a zatim je sve iznenadio pvoratkom na skakaonice 2017. godine i nova nesreća, novi pad u Ramsau. Izgubio je kontrolu nad skijama i pao odmah po izlasku sa mosta. I tada je zadobio teže povrede, čak i potres mozga sa lakšim krvarenjem.

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuDoktori su ustanovili da je oba puta Diethartu život bio ugrožen.

U aprilu 2018. godine odlučio je da okonča karijeru zbog zdravstvenih problema, a ove sedmice stižu sjajne vijesti iz Austrije.

Sportski heroj Thomas Diethart (29) se vraća u svijet ski-skokova kao pomoćni trener u selekciji Austrije, tačnije ženskoj reprezentaciji, dok će u narednom periodu biti i trener za mlađe uzraste u austrijskom muškom timu.

Postoji mogućnost da ga ponovo vidimo i na skakonicama kao probnog skakača ili instruktora u mlađim kategorijama.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa
Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

SSSBiH:Ne mogu radnici u FBiH biti taoci želje Elektroprivrede za ekstra profitom

ALEN HRBINIĆ novim singlom „Pokreni se“ šalje jasnu poruku – Hayat Production