in

ZAHVALJUJUĆI DODIKU: Četiri bolnice u RS-u nisu dobile vrijednu opremu

Slatka-Tajna.Eu

[{“img”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb_saletovic_3.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb_saletovic_3.jpg”,”caption”:”Milorad Dodik (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”3b3852″},{“img”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb-2_1.jpg”,”full”:”/img/vijesti/2021/12/milorad_dodik_sb-2_1.jpg”,”caption”:”Milorad Dodik (Foto: Slobodna Bosna)”,”bg”:”c2b094″}]

UKC u Banjaluci i bolnice u Gradiški i Trebinju danas su ostale bez tri mobilna aparata za ultrazvuk, protiv odluke glasao Milorad Dodik.

Dodik je glasom protiv spriječio da bolnica u Bijeljini dobije ambulantna kola.  U pitanju je oprema koja je osigurana u sklopu pomoći Japana u vrijeme pandemije u vidu granta od 100 miliona japanskih jena.

To je dovedeno u pitanje, jer je član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Milorad Dodik glasao danas i protiv ove odluke, koja je trebala da bude verifikovana rade njene realizacije.

Izvor : N1

Ambulantna kola, pomoć vlade Japana, trebalo je da dobije i bolnica u Brčkom, kao i kantonalne bolnice u Livnu i Bihaću, dok su rengen aparate trebalo da dobiju bolnice u Goraždu i Orašju, a bolnica u Novoj Bili ultrazvuk.

Odluku o prihvatanju pomoći japanske vlade zdravstvenim ustanovama u BiH, odnosno Republici Srpskoj, Federaciji i distriktu Brčko Predsjedništvo je donijelo u februaru ove godine, a potpisnik te odluke je Milorad Dodik, koji je bio tada predsjedavajući.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Očito je da je Dodikova namjera danas bila da blokira sve procese u Predsjedništvu BiH, to što je njegov glas koštao i gradove iz entiteta koji zastupa nije ga spriječilo da kaže ne.

Između ostalog, Dodik je glasao i protiv Sporazuma o finasiranju Programa aktivnosti prekogranične saradnje Srbija-BiH za 2020. godine između Evropske komisije, Vlade Republike Srbije i BiH.

To znači da je propalo 1,8 miliona KM za prekograničnu saradnju, piše N1.

loading…


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Jedna ili dvije prinove u domu Maida i Ajle Hećimović? – Hayat Production

DESI SE NEKA SVJETSKA KATASTROFA: Viki Miljković objasnila zašto nema novog albuma