in

Vahid Halilhodžić zadao veliku glavobolju Xaviju i Barceloni, ali i pokazao da s njim nema šale!

Slatka-Tajna.Eu


Neočekivan potez


Vahid Halilhodžić danas je objavio spisak igrača reprezentacije Maroka na koje će računati na narednom Afričkom Kupu Nacija.



Afrički Kup Nacija igra se u Kamerunu, a prvi meč će biti na programu 9. januara. Ovo takmičenje trebalo se igrati ljetos, ali je odgođeno za zimu zbog pandemije koronavirusa.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Također, već je poznato da su mnogi evropski klubovi protiv ovakvog termina jer ostanu mjesec dana bez igrača koji igraju za neku reprezentaciju iz Afrike. Dovoljno je samo dati primjeri da će Liverpool tokom Afričkog Kupa Nacija ostati bez Salaha, Manea i Keite što je sigurno udarac za Jurgena Kloppa.

Danas je spisak igrača za Afrički Kup Nacija objavio i bh. trener Vahid Halilhodžić koji je selektor reprezentacije Maroka već nekoliko godina.

Popularni Vaha ostao je dosljedan svoje odluke i nije pozvao ponajboljeg igrača marokanske reprezentacije Hakima Ziyecha s kojim je imao sukob prije dva mjeseca kada ga je izbacio iz tima. Iako je Ziyech velika zvijezda Maroka bh. trener je pokazao da s njim nema šale i da se neke stvari ne mogu tolerisati.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Halilhodžić izbacio zvijezde iz reprezentacije: "Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije"

Halilhodžić izbacio zvijezde iz reprezentacije: “Žao mi je što ovu odluku nisam donio ranije”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Bh. stručnjak nemilosrdan





No, ono što je mnoge iznenadilo jeste da je Vaha pozvao i mladog igrača Barcelone, Abdessameda Ezzalzoulija, koji je poznatiji kao Ez Abde.

Ovaj 20-godišnjak je ove sezone dobio šansu u prvom timu Barcelone kada je Xavi izabran za trenera, te je svojim igrama oduševio javnost. Postao je standardan u prvom timu, ali u Xavi nije očekivao da će ostati bez njega u januaru.

U Barceloni nisu ni slutili da će se Ez Abde naći na Vahinom spisku za Afrički Kup Nacija što je nova glavobolja za Xavija koji ionako ima velikih problema kada je u pitanju izbor igrača za napad.

Afrički Kup Nacija igra se od 9. januara do 6. februara i Maroko je jedan od favorita za osvajanje zlatne medalje. To znači da će Barcelona gotovo sigurno biti cijeli januar bez mladog napadača.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Prva pobjeda u historiji u Italiji bez šuta na gol

MMF produžio olakšice za otplatu duga 25 zemalja