in

EBRD zajam od 15 miliona eura za Raiffeisen LEASING u BiH

Slatka-Tajna.Eu

U nastojanju da poboljša pristup finansiranju za lokalna mala i srednja poduzeća (MSP) u Bosni i Hercegovini, Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD) obezbijedila je zajam od 15 miliona eura za Raiffeisen LEASING d.o.o. Sarajevo za dalje kreditiranje domaćih poduzeća.

Zajam će omogućiti raspoloživost dugoročnog finansiranja lizinga za kupovinu opreme i komercijalnih vozila od strane lokalnih poduzeća, čime će se povećati njihova konkurentnost i otpornost.

Raiffeisen LEASING također će nastojati da se najmanje 20 posto finansiranja izdvoji za ulaganja u mjere uštede energije, podržavajući tako zelenu tranziciju i održivi oporavak nakon pandemije.

Mala poduzeća čine najveći dio bosanskohercegovačke ekonomije i većinu radnih mjesta. Podrška ovom vitalnom segmentu ekonomije i dalje je jedan od ključnih ciljeva EBRD-a.

Manuela Naessl, direktorica EBRD-a za Bosnu i Hercegovinu, izjavila je: „Zadovoljstvo nam je nastaviti našu dugogodišnju suradnju s Raiffeisen LEASING-om u Bosni i Hercegovini i zajednički pojačati podršku lokalnim malim i srednjim poduzećima. Osim poboljšanja pristupa finansiranju za lokalna poduzeća, ovo finansiranje će također imati za cilj potaknuti ulaganja u zelene tehnologije i transport, pomažući poboljšanju energetske efikasnosti i ubrzavajući zelenu tranziciju lokalnog gospodarstva”.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Maja Jurčević, direktorica Raiffeisen LEASING doo Sarajevo: “Realizacija ove kreditne linije predstavlja nastavak uspješne partnerske saradnje Raiffesen LEASING-a sa EBRD-om koja traje već skoro petnaest godina. Zadovoljstvo nam je što smo u prilici sveobuhvatnom ponudom proizvoda i usluga pružiti podršku razvoju lokalne ekonomije posebno u segmentu malih i srednjih preduzeća, a u cilju povećanja njihove konkurentnosti na tržištu. Pored finansiranja kupovine opreme i komercijalnih vozila, kao odgovorna finansijska grupacija pružićemo podršku klijentima na putu njihove zelene tranzicije ali i njihovog oporavka nakon pandemije.”

Raiffeisen LEASING dio je Raiffeisen Bank International i druga najveća lizing kompanija u Bosni i Hercegovini po ukupnoj imovini s udjelom od 35 posto na kraju 2020. godine.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Desetkovanom Evertonu odbijen zahtjev za odgodom utakmice

POMISLILI DA JE SKRIVENA KAMERA: Žarko Madžić je zbog korone morao raditi