in

Bundesliga ponovo pred praznim tribinama, prijeti i prekid prvenstva?

Slatka-Tajna.Eu


Omikron soj koronavirusa stvara probleme


Omikroj soj počeo je stvarati velike probleme u Evropi, posebno kada su u pitanju održavanja sportskih i ostalih manifestacija.


FOTO: EPA




Novi soj koronavirusa najviše je zahvatio zapadni dio Evrope, a Njemačka je jedna od država koja se počinje ozbiljno boriti sa pomenutim virusom.

Tamošnj vlada je dala upute pokrajinama da donose odluke na lokalnom nivou, pa su tako neke fudbalske utakmice bile sa 30% kapaciteta stadiona, neke sa 50%, negdje su se utakmice igrale i pred praznim tribinama, sve od pokrajine od pokrajine.

Međutim, radi sigurnosti DFB je donio odluku da se od drugog dijela sezone tčanije od 10. januara određeni period utakmice igraju pred praznim tribinama u cijeloj Njemačkoj, tačnije u svim profesionalnim rangovima takmičenja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nakon toga pratit će se situacija, a ako bude još više alarm upaljen postoji mogućnost da se u feburaru ili martu Bundesliga na određeno vrijeme zaustavi ili čak njen kraj prolonigra za ljeto.

Omikron soj je prve probleme napravio u Portugalu prije mjesec dana kada su igrači Belnensesa morali protiv Benfice igrati sa devet igrača jer je njih 11 bilo zaraženo novim sojem koronavirusa, nakon toga probleme je imala i Belgija, Nizozemska, a posljednjih dana na Ostvru je totalni haos. U Engleksoj je odgođen veliki broj utakmica, kao i u Škotksoj, Velsu, Sjevernoj irskoj, tako da ćemo vidjeti u narednom periodu kako će se razvijati situacija.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Na glumu ASU u Sarajevu ih odbili devet puta, u Los Angelesu primljeni iz prve

NADA OBRIĆ SNIMILA NOVOGODIŠNJI PROGRAM: Ostala sam živa po četvrti put