in

Ovo je najljepša božićna destinacija na svijetu

Slatka-Tajna.Eu

Iako će sama pomisao na odmor u južnoj Italiji većinu asocirati na ljeto i ljetnje mjesece, južna Italija itekako ima šta za ponuditi i u zimskom, božićnom periodu.

A dokaz za to je ovo šarmantno mjesto još šarmantnijeg naziva – Lokorotondo, koje posljednjih godina turiste sve češće privlači upravo u decembru.

Lokorotondo je maleni gradić koji je svoje mjesto pronašao u Apuliji, u samoj peti talijanske ‘čizme’. Iako Lokorotodno svoj šarm ne može sakriti ni u kojem periodu godine, ovo pitoreskno mjesto prava je lokacija za one koji obožavaju period božićnih i novogodišnjih praznika.

Lokorotondo je jedan od tipičnih atmosferičnih starih gradića Apulije sa zasljepljujuće bijelim fasadama koji baš zato u decembru postaje bajkovita božićna destinacija, koja malo koga ostavlja ravnodušnim.

 

Naime, pažljivo izabrana dekoracija u gradu stvara zapanjujući kontrast između crvenih, božićnih tonova i bijelih zidova, a zahvaljujući mnoštvu lampica i tradicionalnim ukrasima, imaćete osjećaj kao da ste u bajci.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Upravo zato svi stanovnici Lokorotonda praznike doživljavaju kao čaroban trenutak, za posjetioce u decembru organizuju šetnje gradom, odlaske na božićne koncerte s muzičarima – vilenjacima, kao i neizostavnu posjetu animiranim jaslicama.

Stoga, ako ste jedni od onih koji još uvijek traže idealnu lokaciju za božićno putovanje, Lokorotondo je mjesto s kojim jednostavno ne možete pogriješiti, a s čime se slažu i brojni svjetski portali za putovanja.

 

(Kurir


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Video / Splićanin se Mercedesom zaglavio u snijegu na Vlašiću, pogledajte kako su ga dobri Bosanci izvukli!

Ajaksov golman Onana od ljeta besplatno u Interu