in

Global Finance proglasio UniCredit Bank d.d. najboljom bankom za finansiranje trgovine u BiH

Slatka-Tajna.Eu

UniCredit Bank d.d. Mostar potvrdila je titulu najbolje banke za finansiranje trgovine u BiH, dok je UniCredit u srednjoj i istočnoj Evropi (CEE) vodeća banka za finansiranje trgovine i finansiranje lanca nabave prema Global Finance Award 2022.

Nagrade za svaku regiju i državu, koje se dodjeljuju svake godine, određuje urednički odbor Global Finance magazina, na osnovu prijava banaka i drugih provajdera, kao i doprinosa industrijskih analitičara, korporativnih rukovodilaca i tehnoloških stručnjaka, kako bi se odabrale institucije koje pouzdano pružaju najbolje usluge na lokalnim tržištima. Kriterijumi za odabir pobjednika bili su: obim transakcija, obim globalne pokrivenosti, korisnička usluga, konkurentne cijene i inovativne tehnologije.

„Sektor finansiranja trgovine i dalje je teško pogođen posljedicama pandemije virusa COVID-19, a pružaoci usluga se i dalje prilagođavaju izazovima koje on predstavlja“, rekao je Joseph D. Giarraputo, izdavač i glavni urednik Global Finance magazina. “Dobitnici naših godišnjih nagrada za Trade Finance su institucije koje su najbolje odgovorile na ove izazove i najuspješnije služile svojim klijentima.”

Komentarišući ovo postignuće, Riccardo Madinelli, direktor Globalnog transakcijskog bankarstva UniCredita za srednju i istočnu Evropu, izjavio je: „Drago nam je da smo još jednom potvrdili našu lidersku poziciju u oblasti finansiranja trgovine i lanca nabave u centralnoj i istočnoj Evropi, zahvaljujući svakodnevnoj posvećenosti naših kolegica i kolega. Klijenti su ključni u svemu što u UniCreditu radimo, te uvijek težimo da im pružimo najbolja rješenja i shvatimo njihove potrebe i očekivanja u vezi s finansiranjem trgovine i lanca nabave. Bilo da se radi o podršci kompanijama da optimizuju potrebe za obrtnim kapitalom tokom pandemije ili da pokriju troškove i rizike povećanja aktivnosti kako se privreda otvara, UniCredit je tu da pruži stručnost i pristup na svoje čvrste platforme za finansiranje trgovine i lanca nabavke.”

„Ponosni smo što smo ponovno prepoznati kao najbolja banka za finansiranje trgovine u BiH naročito u ovom, i dalje neizvjesnom periodu za cijelo gospodarstvo. Zahvaljujem našem predanom timu, kao i našim cijenjenim klijentima, bez kojih ovo priznanje ne bi bilo moguće”, izjavio je Almir Gredić, član Uprave odgovoran za Korporativno i investicijsko bankarstvo UniCredit Bank d.d. “Ovo priznanje koje već predstavlja kontinuirani niz uspjeha u osvajanju ove nagrade, pokazuje našu snagu i strast prema finansiranju trgovine i finansiranju lanca nabave, što je naš pokretač da klijentima pomognemo u snalaženju u izazovnim okruženjima.”

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nagrada je samo jedna u nizu koja se pridružila popisu nagrada za UniCredit Globalno transakcijsko bankarstvo. Nedavne nagrade uključuju priznanje za UniCredit u Bosni i Hercegovini za „Tržišnog lidera i najboljeg pružoca usluga transakcijskog poslovanja“ u okviru istraživanja spovedenog od strane Euromoney Magazina za 2021. godinu, kao i nedavna priznanja za “Najbolju banku za transakcijske usluge u zapadnoj Europi” u okviru Euromoney nagrada za izvrsnost, te Magazina The Banker za transakcijsko poslovanje u 2021. godini.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

MRZIM ŠTO TE VOLIM, TI SI GREŠKA: Duetska pjesma Jovane Pajić i Saleta Tropika naslutila krah braka

MILIĆ VUKAŠINOVIĆ progovorio o smrti kćerke Maje – Hayat Production