in

Predstavnici kladanjske i-dijaspore ugostili posjetioce iz Danske img_20211120_101708.jpg

Slatka-Tajna.Eu

Najnovija aktivnost kladanjske dijaspore organizovana je na inicijativu Dženane Šečić koja je u saradnji sa prijateljima iz Danske, Maj. Britt i Rene S., koji već godinama pomažu Bosni i Hercegovini kroz donacije i podršku vatrogasnim društvima i službama hitne pomoći. Sastanak je upriličen u prostorijama Dobrovoljnog vatrogasnog društva Kladanj.

Tom prilikom je Vatrogasnom društvu poklonjeno jedanaest najkvalitetnijih profesionalnih vatrogasnih odijela koje proizvodi firma „VIKING“. Dobrovoljci i gosti iz Danske su također obišli sjedište kladanjskog Dobrovoljnog vatrogasnog društva, razmijenili svoja iskustva, osvrnuli se na bogatu i dugu prošlost Društva, razgovarali o uslovima rada i načinima na koje se oni mogu unaprijediti. Dogovorena je i njihova buduća saradnja koja će se nastaviti kroz zajedničke radionice i vježbe koje će imati za cilj povezati kladanjsko s drugim vatrogasnim društvima u BiH s kojima su danski gosti od ranije u partnerstvu.

Podstaknuto je također da će Velija Gogić, kao najmlađi vatrogasac – volonter, biti okosnica nove sekcije u Dobrovoljnom vatrogasnom društvu Kladanj koja će imati za cilj okupiti omladinke i omladince iz Kladnja i njegove okolice.

Istoga dana su prijatelji iz Danske donirali i pet uniformi za odjel Hitne pomoći u Kladnju. Uručenje donacije upriličeno je u Domu zdravlja u Kladnju, a dežurna ekipa Hitne pomoći srdačno se zahvalila u ime menadžmenta i svih uposlenika ove ustanove. Cjelokupna vrijednost donacije tako je u konačnici iznosila oko 25 hiljada KM.

Predstavnici kladanjske i-dijaspore, kao dobri domaćini, danskim su gostima predstavili neke od najljepših i najpoznatijih destinacija u općini kao što su jezero Gorsko oko, izletište Bebrava i izvor Muške vode. Oduševljeni prirodnim ljepotama i uz saznanje da je na području ove općine mapirano preko 300 km staza za ljubitelje brdskog biciklizma, danski gosti izrazili su želju da promovišu Kladanj kao turističku destinaciju i atrakciju.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Buduća saradnja će se, izgledno je, nastaviti i dalje. Osim dogovorenih aktivnosti koje bi se trebale realizovati u narednim mjesecima, za sljedeće druženje i posjet danskih prijatelja već je dogovoren obilazak Titove pećine, Bebravske pećine, planinarskog doma „Miljkovac“ i Rimskog puta.

Preuzeto: i-platform.ch


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Havarija u novom stanu Lune i Marka: Miljković pokazao šta ih je zateklo, morali su da sklone kćerkicu

Modna agencija Nova maS uspješno zatvorila sezonu jesen-zima