in

Demonstracija moći: Samo su Red Bull Salzburg i PSG uspješniji od Zrinjskog u Evropi

Slatka-Tajna.Eu

Ekipa Zrinjskog iza sebe ima skoro pa savršenu polusezonu. Tim Sergeja Jakirovića ubjedljivo je prvi. Neki će reći da je Zrinjski već sada novi prvak Bosne i Hercegovine.

Svakako da ima još mnogo da se igra i da će u Mostaru biti oprezni poučeni iskustvom Sarajeva iz prošle sezone, ali “Plemići” na polusezoni imaju kapitalnu prednost u odnosu na prvog rivala Tuzla City. Zrinjski je osvojio 48 bodova, dok su Tuzlaci skupili 36 bodova na kontu. Trenutna prednost Zrinjskog od 12 bodova treća je najveća u evropskim ligama u ovom momentu.

Samo su dva kluba u Evropi na tom polju uspješniji od trenutnog bh. lidera. Riječ je o Red Bull Salzburgu koji u Austriji ima prednost od 14 bodova u odnosu na drugoplasirani tim te PSG, koji u Francuskoj ima trenutno 13 bodova više u odnosu na prvog pratitelja.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I to je dovoljno dobar pokazatelj koliko je zapravo Zrinjski moćan ove sezone pod komadnom palicom Sergeja Jakirovića.

(function (el) { window.addEventListener("message", (event) => { if (event.origin.startsWith("https://www.sofascore")) { if (el.id === event.data.id) { el.style.height = event.data.height + "px"; } } }); })(document.getElementById("sofa-standings-embed-2557-37063"));

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

The post Demonstracija moći: Samo su Red Bull Salzburg i PSG uspješniji od Zrinjskog u Evropi appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

U srijedu promjenjivo oblačno i još razmjerno hladno, ponegdje i oborine

Samo jedna zemlja EU zabilježila rast ekonomije u 2020.