in

Vrijeme je za inventuru: I kozmetika ima rok trajanja

Slatka-Tajna.Eu

Svima nam se desilo da ponekad u torbici nosimo maskaru, ruž ili rumenilo za koje sigurno znamo da su stari nekoliko godina. Osim što nam nepotrebno zauzima prostor, stara šminka može izazvati ozbiljne iritacije na koži i očima. Vrijeme je za promjenu. U nastavku vam donosimo podatke koje vrijedi zapamtiti. Saznajte koliko koji kozmetički preparati imaju rok trajanja i kada je vrijeme da se oprostite od njih.

Tečni puder: od godinu do godinu i po

Tekući puderi na bazi vode mogu trajati do 12 mjeseci, dok pudere ne bazi ulja možete koristiti i do 18 mjeseci, jer je ulje prirodni konzervans. Roka trajanja proizvoda dekorativne kozmetike važno se pridržavati, jer u suprotnom mogu biti štetni za zdravlje.

Korektor: jednu godinu

Trebalo bi da prekriva nečistoće, a ne da stvara nove, što se može dogoditi pri upotrebi korektora kojem je istekao rok trajanja.

Kremasto rumenilo: jednu godinu

Ova vrsta proizvoda traje i do godinu, samo je važno da ih držite na suhom i hladnom mjestu te da koristite čiste kistove, kako ne biste raznosili bakterije.

Eyeliner: tri mjeseca

Poput maskare, ni tuš za oči nije nešto što želite dijeliti – bakterije su najveći neprijatelji u ovom dijelu vaše kozmetičke torbice.

Olovka za oči: dvije godine

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Olovke traju duže od drugih proizvoda zato što ih konstantno oštrimo. Svoje olovke držite podalje od vlažne kupaonice, kako bi trajale duže.

Sjenilo: jednu godinu

Sjenilo je, također, proizvod koji je u prahu pa zato nije mnogo podložan nastanku bakterija. Kod njega je vrlo važno paziti koje četkice koristimo i koliko su one čiste. Sjenilo je kozmetika koja se nanosi na područje oko očiju, zato budite naročito pažljivi.

Sjaj za usne: jednu godinu

Sjajila ne traju toliko dugo koliko formule za ruževe i imaju rok trajanja između šest i 12 mjeseci, ovisno o tome koliko često održavate aplikator. Jednom kad postane jako ljepljiv vrijeme je da ga bacite.

Ruž za usne: dvije godine

Jednom kad počnete primjećivati promjene u teksturi svog omiljenog ruža, vrijeme je da ga bacite. Neki se od njih suše, dok neki postanu gušći i sluzaviji.

Maskara: tri mjeseca

Ako želite izbjeći gadnu infekciju oka, svoju maskaru mijenjajte svaka tri mjeseca ili ranije ako primijetite promjenu u teksturi, grudice ili neugodan miris.

Lak za nokte: jednu godinu

Jednom otvorena bočica laka za nokte ima svoj rok trajanja, jedna godina maksimalan je period njegove valjanosti. Naime, nakon tog perioda formula laka mijenja konzistenciju i postaje potpuno neupotrebljiva.

The post Vrijeme je za inventuru: I kozmetika ima rok trajanja appeared first on Azra Magazin.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

U Australiji promovirana 16. generacija Bosanske škole: Čuvanjem jezika, čuva se i duša BiH

Novi ciklus obuke za zanimanje budućnosti / Bljesak.info