in

Štetočinstvo koje radi Milanović poprimilo i međunarodne razmjere

Slatka-Tajna.Eu

Premijer Andrej Plenković i Predsjednik Republike Zoran Milanović

Foto: HTV / HRT

Predsjednik Zoran Milanović i premijer Andrej Plenković poslijepodne su bili na istom događaju, obilježavanju obljetnice Hrvatske vatrogasne zajednice u Dvorani “Lisinski”. Čuli smo što je danas o BiH rekao predsjednik, no to nije i jedina tema o kojoj je pred novinarima govorio gotovo 50 minuta. U “Lisinskom” je pred novinare izašao i premijer Plenković.

– Premijer Plenković, između ostalog, odgovorio je na prozivanje predsjednika Milanovića da je pogriješio kada nije blokirao zaključke Vijeća Europske unije koji se tiču BiH. Premijer odgovara da je u tim zaključcima sadržano sve važno, od Daytonskog sporazuma pa sve do načela legitimne zastupljenosti. Ističe, kada govorimo o retorici predsjednika Milanovića, da takav drugačiji pristup može zastupati samo netko tko ne zna kako filigranski djelovati. Također ističe da predsjednik Milanović očigledno nema sve informacije, a da je dio informacija dobio, kako kaže, od dojavljivača. Ističe i da je indikativno što je Milanović 2010. lobirao za Komšića i to protiv HDZ-ovih kandidata, a danas, kako tvrdi, izigrava zaštitnika Hrvata u BiH. Također ističe da u ovim okolnostima nije poanta antagonizirati odnose nego zapravo na pametan način štititi svoje nacionalne interese i prava Hrvata u BiH, izvijestio je u središnjem Dnevniku HTV-a novinar Šime Vičević.

– Sad je to štetočinstvo koje on radi, već polako poprimilo i međunarodne razmjere. Ja ne znam zašto on nije otišao u Novu Bilu. Da je nešto bilo sigurnosno vrijedno, važno, dramatično, upozoravajuće, ja sam siguran da bih ja kao predsjednik Vlade dobio neku obavijest, bilo od Sigurnosno-obavještajne agencije, bilo od Ministarstva unutarnjih poslova. Ja nisam dobio ništa. Prema tome, koji su to razlozi, zašto on na kraju nije otišao, to mora on objašnjavati hrvatskoj javnosti. Što se tiče njegovog komentiranja mog odlaska u Sarajevo, ne treba ga komentirati. Niti sam ga pitao zašto sam tamo išao niti sam imao potrebe osim kulturno zaštititi dignitet države kada me netko o njegovim izjavama nešto pitao u Sarajevu. Možda bi bilo bolje, s obzirom na sve ovo što on izgovara nakon toga, da nisam. Ali dobro. Tu je ta razlika između nas dvojice, rekao je Plenković.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BATALILE MIKROFON: Slađa Allegro i Tijana Milentijević sviraju!

Zvezda drastično kažnjena od Evrolige