in

Iz Viteza otišao s ruksakom u Njemačku i osvojio Evropu

Slatka-Tajna.Eu

Sjajni MMA borac Roberto Soldić uzeo je i drugi pojas u KSW-u.

Soldić je pobijedio legendarnog Mameda Khalidova brutalnim nokautom u drugoj rundi u borbi, a time je već ranije osvojenom pojasu iz velter kategorije dodao pojas prvaka srednje kategorije u KSW-u.

“Želim samo najveće izazove, sad želim pojas i u poluteškoj. Želim se boriti protiv Tomasza Narkuna i uzeti treći pojas u KSW-u,” rekao je po završetku borbe Soldić.

Zanimljivo, ovaj borac je rođen u BiH, u Vitezu. Priču o njemu napisao je hrvatski portal Index.hr.

– Djetinjstvo u susjednoj zemlji uvelike ga je oblikovalo, što je kasnije često spominjao. Zanimljivo, u prvom dijelu karijere je na borbe izlazio pod bosanskom zastavom, a jedno vrijeme je pomirio svoje podrijetlo i zemlju, tako da je nosio obje zastave – hrvatsku te onu zemlje u kojoj je rođen.

Uspjeti kao MMA borac na Balkanu gotovo je nemoguća misija ako niste u pravoj dvorani. Teško je doći do bilo kakve prilike za meč jer ima premalo regionalnih organizacija, a čak i za pozivnicu na te događaje trebaju dobre menadžerske sposobnosti. Soldić je počeo vrlo skromno. Ljubuški, Metković i srpski Odžaci bili su prvi gradovi u kojima je upisao profesionalne mečeve.

Ipak, već tada je pokazivao nevjerojatnu urođenu snagu, eksplozivnost i srce. Njegov atraktivni udarački stil vrlo brzo je prepoznat na domaćoj sceni, a 2015. godine napravio je ključan potez u karijeri. Spojio se s Ivanom Dijakovićem, vlasnikom UFD Gyma iz njemačkog Düsseldorfa, koji slovi za jedan od najkvalitetnijih u Evropi.

Robocop, kako je nadimak najboljem hrvatskom borcu, stigao je u stranu zemlju vrlo skromno. “Robo je došao doslovno s jednom vrećicom, nije imao ništa. Godinu i pol dana gotovo je živio u dvorani i nemilice trenirao”, otkrio je kasnije Dijaković. Vrlo brzo mu se sav rad isplatio. Postigao je nešto što nikad nije pošlo za rukom borcu s ovih prostora – navodi se u tekstu na Indexu.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Sljedeća stepenica UFC?

Navodi se kako je vjerovatno idealno vrijeme da Soldić sada prihvati ugovor koji mu nudi UFC.

– U sportskom smislu teško da može išta više postići u KSW-u. Drži dva pojasa, a suparnike niže nokautima kao da je riječ o trećerazrednim borcima, a ne nekima od najboljih na Starom kontinentu. Jedini logičan korak je, čini se, najveća svjetska MMA pozornica – UFC.

Dijaković je već u par navrata rekao kako Soldić ima dobru ponudu od UFC-a, ali zasad je zadovoljan u poljskoj organizaciji. Treba napomenuti da početni ugovor u UFC-u u pravilu nije velik dok borac ne sagradi dovoljno veliku reputaciju i popularnost koja bi mu donijela povišicu.

Također, u UFC-u postoje kolektivni ugovori, a bitna financijska stavka svih KSW-ovih boraca je reklamiranje sponzora tijekom borbi, bilo bannerima, bilo jednokratnim tetovažama na tijelu. U ovom trenutku Soldić vjerojatno i dalje može više zarađivati u KSW-u, posebno s obzirom na to da je postao jedan od najvoljenijih boraca u Europi. Ipak, sa sportske strane bila bi nevjerojatna šteta ne vidjeti taj talent na najtežem mogućem ispitu, piše Index.hr.

Mirko Filipović je najveći MMA borac ikad s ovih prostora, a Soldić je definitivno na dobrom putu da ga nadmaši.

The post Iz Viteza otišao s ruksakom u Njemačku i osvojio Evropu appeared first on Sportske.ba.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

“Zdrav razum kilograme, bez toga ne pomažu ni najskuplje dijete”

Vrijednost zlata ponovno raste – Business Magazine