in

HRT: Direktor HTZ-a: Danas smo pobjednici Mediterana

Slatka-Tajna.Eu

Kristjan Staničić

Foto: Duško Marušić/PIXSELL / Dnevnik/HRT

Direktor Hrvatske turističke zajednice Kristjan Staničić rekao je večeras u HTV-ovom središnjem Dnevniku kako će iduća turistička godina biti vrlo slična ovoj, u znaku pandemije, te da im je cilj ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine.

Staničić je rekao kako je, prema podacima eVisitora od jutros, trenutno u zemlji oko 23.000 turista.

– Od toga je otprilike 12.000 stranih turista. Oni su najviše locirani na turističkim regijama Istre, Kvarnera i Splitsko-dalmatinske županije, a najposjećenije destinacije su Rovinj, Poreč, Opatija, Rijeka, Split, naravno, treba tu pridodati i Zagreb. Ono što veseli je da smo i dalje vrlo popularna destinacija na našim najvažnijim emitivnim tržištima, odakle nam i sada dolaze turisti, a to su Nijemci, Austrijanci, Talijani, Slovenci, rekao je Staničić.

Staničić je rekao da će to što su neke europske zemlje koje su naša važna tržišta posljednjih dana zbog COVID-a uvele ili najavile uvođenje lockdowna i dodatnih protokola za prelazak granice sigurno imati određene reperkusije na ostatak turističkog prosinca.

Međutim, dodao je da su turistički radnici jako dobro pripremljeni za nadolazeće blagdane.

– Prošle godine smo za božićno-novogodišnje blagdane imali negdje oko 141.000 noćenja. S obzirom na pozitivne trendove do sada u cijeloj godini, mi očekujemo da ćemo tu brojku i nadmašiti do kraja godine, posebice za vrijeme blagdana, rekao je Staničić.

Naš je cilj sljedeće godine ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine

Rekao je da je i ova godina odlično odrađena u smislu ostvarenja turističkog prometa te da je to prije svega posljedica dobre suradnje turističkog i javnog sektora.

– Pravodobnim, pravim odlukama Vlade, koja je pomogla i očuvanju radnih mjesta, ali i očuvanju turističkog sektora, ušli smo s pripremom u turističku godinu, u glavnu turističku sezonu, i danas smo pobjednici Mediterana, rekao je Staničić.

Dodao je da nas iduće godine očekuje turistička godina vrlo slična ovoj, u znaku pandemije. Najavio je fokus na neka dalja tržišta, poput SAD-a, gdje je i ove godine zabilježen porast, ali i neka nova tržišta poput Ukrajine.

– Naš je cilj sljedeće godine ostvariti 90 posto turističkih noćenja iz 2019. godine, poručio je Staničić.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

LENA ČOLAK U DOMINIKANI: Nema Breninog Viktora

Burić spasio Flensburg totalne blamaže