in

FOTO | Crvene kapice se provozale Mostarom: Sreća, osmijesi i mnoštvo poklona / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

“Nadamo se najvećem broju do sada. Moram kazati kako me čini sretnim veliki broj djece, također veliki broj udruga koje su se odazvale na ovaj događaj. Biciklijada poprima velike razmjere i nešto što je krenulo sasvim slučajno postaje jedan veliki događaj. Danas, a i u budućnosti”, kazao je za Bljesak.info Toni Zorić.

Naime, jubilarna deseta biciklijada Djedova Božićnjaka/Mrazova održava se u nedjelju u Mostaru, a započela je okupljanjem ispred Hrvatskog doma herceg Stjepana Kosače. 

Foto: D.K./ Bljesak.info / Crvene kapice se provozale Mostarom: Sreća, osmijesi i mnoštvo poklona 

Kako ističe Zorić, biciklisti su većinom građani Mostara, ali su primjetili kako su i u susjednim gradovima posljednjih dana imali biciklijade Djeda Božićnjaka te tako preuzeli njihovu ideju.

“Ruta je standardna, obići ćemo cijeli grad Mostar, nekih 7-8 kilometara. Svi Djed Božićnjaci koji budu sretali djecu na ulicama će ih darivati slatkišima i darovima tako da razveselimo djecu, a i roditelje”, naglasio je.

Biciklistima se ove godine priključio i gradonačelnik Grada Mostara Mario Kordić te tako podržao sada već tradicionalnu utrku. 

Foto: D.K./ Bljesak.info / Crvene kapice se provozale Mostarom: Sreća, osmijesi i mnoštvo poklona 

Naime, svi naraštaji su s osmijesima dočekali biciklijadu, a za Djedove Božićnjake su imali samo nasmiješena lica i pozdrave.

“Ovo je krenulo sasvim slučajno prije deset godina na Facebooku kada u Mostaru i nije bilo toliko biciklista. Otkrili smo kako Kinezi tradicionalno imaju biciklijadu Djeda Božićnjaka te se odlučili nešto slično napraviti i u Mostaru”, prisjetio se Zorić te naglasio kako idućih godina idu prema brojci od 1.000 sudionika.

Podsjetimo, desetu jubilarnu biciklijada Djeda Božićnjaka/Mrazova organizirao je Biciklistički klub Mostar u suradnji s Udrugom za promociju biciklizma “Hercegovina Bike”, a ovogodišnja biciklijada održava se u sklopu Adventa u Mostaru.

Foto: D.K./ Bljesak.info / Crvene kapice se provozale Mostarom: Sreća, osmijesi i mnoštvo poklona 


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Softverska fiskalizacija osigurava veći stepen naplate javnih prihoda

BiH agencies: No info on possible security threats regarding Milanovic’s visit