in

“Nikada neću dati saglasnost da ni NATO, ni ruske ni bilo čije trupe ovdje dođu”

Slatka-Tajna.Eu

“Taj Bakir je zaista u svoju glavu uvalio zašto. On upravlja Ustavnim sudom, sudovima, sada je ovo zaista vrhunac da upravlja i NATO-om”, kazao je danas član Predsjedništva Milorad Dodik kao odgovor na izjave lidera SDA Bakira Izetbegovića o angažovanju NATO trupa.

“Najbolju mjeru je rekao komandant EUFOR-a koji je prije 20 dana govorio o tome i rekao da je bezbjedonosna situacija dobra i da nema potrebe za širenjem trupa. To govori o njihovim nekim ambicijama, strahovima. Ja nemam nikakav problem da ovdje dođe ko hoće, sto hiljada vojnika NATO-a i da okupiraju ovu zemlju“, kazao je Dodik i dodao još:

“To može, ali ono što je neophodno prije toga učiniti je nabaviti saglasnost nadležnih organa, a nadležni organ za to jeste Predsjedništvo. Ja koliko znam sjedim još uvijek u tom Predsjedništvu i nikada neću dati saglasnost da bilo čije; ni NATO-ove ni ruske ni bilo čije trupe ovdje dođu“.

Ističe da će se on nastaviti baviti politikom.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“On ako misli da je sudbina i odnos između nas, predstavnika konstitutivnih naroda, treba da uređuje vojne snage, to je apsolutno nakaradno. Ja ću samo reći da ćemo mi u takvim okolnostima nastaviti da se bavimo politikom. Poštujte Ustav, nemaju drugog odgovora nego da prizivaju NATO snage. Kakve NATO snage, postoje mandati, postoje nadležnosti. A onda se hvale Bosnom kako je suverena, odavno propala već zemlja, sada se ovi utrkuju iz Amerike i Evrope da kao nešto saniraju, poprave, možda će popraviti neku malu priču“.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

DETALJI DOSPJELI U JAVNOST: Od kojeg sindroma pati Merjem Uzerli?

Tequila Seltzers od ananasa – Business Magazine