in

Erdogan i Musk razgovarali o električnim autonomnim vozilima i unapređenju saradnje

Slatka-Tajna.Eu

Predsjednik Turske Recep Tayyip Erdogan preko videokonferencije razgovarao je sa osnivačem kompanija Tesla i SpaceX Elonom Muskom, javlja Anadolu Agency (AA).

Kako se navodi u saopćenju Ureda za komunikacije predsjednika Turske, dvojac je razgovarao o pravcima saradnje institucija javnog i privatnog sektora u Turskoj sa Muskovom kompanijom u različitim oblastima, posebno u satelitskim i svemirskim tehnologijama.

Također je razgovarano o električnim autonomnim vozilima i pitanjima digitalne ekonomije, te o dugoročnim ulaganjima i koracima ka unapređenju postojeće saradnje.

Erdogan i Musk su razgovarali i o zajedničkim koracima koji se mogu poduzeti po pitanju litijumskih baterija prvog turskog električnog automobila TOGG.

Budući da je Turska lansirala satelit TURKSAT 5-A u svemir u januaru u saradnji sa SpaceX-a, razgovaralo se i o procesu lansiranja satelita TURKSAT 5-B u svemir.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Erdogan je tokom razgovora skrenuo pažnju i na druge aktivnosti koje Turska provodi u okviru Nacionalnog svemirskog programa.

Turska u okviru ambicioznog Nacionalnog svemirskog programa 2023. godine planira poslati misiju na Mjesec.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

SJAJNA VEČER: Fatmir Sulejmani u “Špici”

Michael Murphy zvanično je novi američki ambasador u BiH, istakao je šest ključnih ciljeva!