in

Šta je sljedeće za Lanu Pudar?

Slatka-Tajna.Eu


Ponovo je sutra u bazenu


Najbolja bh. plivačica Lana Pudar osvojila je danas bronzanu medalju na svjetskom prvenstvu u malim bazenima u Abu Dhabiju. 



Fantastična Lana danas je nastupila u finalnoj utrci u disciplini 200 metara delfin i uspjela je da dođe do treće pozicije i osvoji medalju što je nevjerovatan rezultat ove 15-godišnje Mostarke.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Plivala je vrijeme 2:04.88, što je bilo i više nego dovoljno za historijsku medalju za našu državu u plivanju.

Ispred Lane završila je svjetska prvakinja Yufei Zhang iz Kine s vremenom 2:03.01, dok je srebro otišlo u Sjedinjene Američke Države za Charlotte Hook (2:04.35).

Ne treba ni govoriti da je Lana i u ovoj utrci bila ubjedljivo najmlaža takmičarka i pokazala je još jednom svima o kakvom talentu se radi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Lana nastavlja svoj put na Svjetskom prvenstvu u Abu Dhabiju, te ćemo našu plivačicu već sutra ponovo gledati. Sutra su na rasporedu kvalifikacije u disciplini 50 metara leptir, a Lana se prijavila za nastup u ovoj utrci.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Kvalifikacije za disciplinu 50 metara leptir počinju ujutro u 6:43 sati po našem vremenu, a Lana će nastupiti u šestoj grupi čija utrka je na rasporedu u 6:54.

U slučaju plasmana u polufinale ove discipline Lana će plivati ponovo sutra jer su polufinalne utrke na rasporedu oko 16 sati. Finale za utrku u disciplini 50 metara leptir na rasporedu je u nedjelju u 15:06 sati.

Očekuje se da će Lana nastupiti i u utrci 100 metara leptir. Kvalifikacije za ovu disciplinu su na rasporedu u ponedjeljak ujutro, dok je finalna utka na rasporedu u utorak u 16:10 sati.

No, zvanične liste za kvalifikacione utrke još uvijek nema i ona će biti poznata u narednim danima, ali očekuje se da će se bh. plivačica okušati i u ovoj disciplini. Također, u narednim danima će biti poznato da li će se Lana pojaviti u disciplini slobodnim stilom na utrci 50 metara.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

'Najteže je kad nas napusti nada': Put djevojčice Nahid iz Afganistana do Europe

ZAVRŠIO NA STOLU: Marko Gobeljić slavio rođenje kćerke