in

Severina uživa u Sarajevu, na okolnim vidikovcima se fotografisala i poručila: “Das ist Walter”

Slatka-Tajna.Eu

Hrvatska pjevačica Severina, već nekoliko dana boravi u glavnom gradu Bosne i Hercegovine.

Danas je uživala u šetnji mahalama i pogledu na grad. Sa prelijepog vidikovca, sa osmijehom na licu, u opisu slike napisala je “Das ist Walter” i sve svoje fanove podsjetila na kultni film.

Podsjetimo, Vladimir Perić Valter, narodni heroj iz Drugog svjetskog rata, još je za života postao legenda. Njemu u čast režiran je planetarno poznati film “Valter brani Sarajevo”.

„Valter brani Sarajevo“ je ratni akcioni film rađen u produkciji „Bosna filma“ premijerno prikazan 1972. godine. Film je snimljen prema stvarnom historijskom liku Vladimira Perića Valtera, čuvenom pripadniku Pokreta otpora u okupiranom Sarajevu za vrijeme Drugog svjetskog rata.

Ideju za film inicirao je, zajedno sa Savom Pređom, Valterovim suborcem i piscu ratnih memoara iz vremena antifašističke borbe Titovih partizana, reditelj Hajrudin Šiba Krvavac, dok je glavni scenarista bio Đorđe Lebović….

Klikni na "like" i pridruži nam se na FacebookuHladan četvrtak u Sarajevu nije smetao pjevačici da uživa u okolnim vidikovcima, prošeta mahalama i osjeti decembarsku sarajevsku čaroliju.

Da zaista uživa u Sarajevu pokazala je i ovaj put fotografijama.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

NERAZDVOJNI: Djevojka Miloša Bikovića objavila prvu zajedničku fotografiju

Ni Jennifer Lopez im nije odoljela: Ove farmerke su apsolutni hit