in

Pronalaženje mjesta na brodovima bit će najveći logistički problem u 2022.

Slatka-Tajna.Eu

Osiguranje mjesta na kontejnerskim brodovima mogao bi biti najveći izazov za sektor logistike u 2022. godini, pokazuje novo istraživanje logističke kompanije Container xChange, koje prenosi portal PlutonLogistics.

Anketa u kojoj je učestvovalo oko 800 logističkih kompanija otkriva da čak 53 posto anketiranih smatra da će im ovaj problem zadati najviše muka u narednoj godini. Od ukupnog broja ispitanika 54 posto očekuje loše performanse u lancima snabdijevanja i u 2022., dok 11 posto njih predviđa još goru situaciju nego ove godine.

Zbog svega navedenog, gotovo tri četvrtine anketiranih je počela preispitivati logističke strategije, kao i da proaktivno traži više opcija za nabavku, a istovremeno su se odlučili i na držanje većih inventara.

U potrazi za novim rješenjima, polovina ispitanika kaže da su počeli  organizirati sopstvene nabavke i da se odlučuju za one-way lizing kontejnera, dok je 28 posto pribjeglo direktnim pregovorima sa dobavljačima o dugoročnom najmu. Na kupovinu sopstvenih kontejnera odlučilo se 22 posto anketiranih.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Mještani uredili vidikovac u Dračevicama / Bljesak.info

“Vlast u entitetu RS šikanira svakoga ko se od tamošnjih Srba protivi”