in

Mještani uredili vidikovac u Dračevicama / Bljesak.info

Slatka-Tajna.Eu

Tekst članka se nastavlja ispod banera

Na devetom kilometru puta M.6.1. Mostar – Nevesinje, točnije nakon naselja Dračevice, izgrađena je nova turistička atrakcija Vidikovac Dračevice.

Mjesto koje prvenstveno služi kao prometna poveznica Mostar – Podveležje – Nevesinje, pored svoje primarne namjene, također nudi i mogućnost uživanja u prirodnom ambijentu, kao i realističan doživljaj dugogodišnje povijesti Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / U Dračevicama niknuo novi vidikovac

Novoizgrađeni vidikovac Dračevice nalazi se na starom austrougarskom putu, koje je već dugi niz godina služio kao mjesto za nelegalno odlaganje krutog otpada. Mjesto koje je izbjegavano u širokom luku, zbog zapuštenosti i praljavštine.

Zapušteni austrougarski put postao je zaboravljen od većine, pa i lokalnog stanovništva, iako svojim položajem nudi panoramski pogled koji se pruža od mjesta Dračevice, preko kraškog polja zasađenog vinovom lozom do Podgrađa u podnožju, te Kosora i Blagaja.

Možete vidjeti i rijeku Bunu, gotovo čitavim tokom. Najveća turistička atrakcija jeste svakako Stari grad Blagaj, nijemi svjedok tisućljetne povijesti Bosne i Hercegovine.

Foto: PR / U Dračevicama niknuo novi vidikovac

”Članovi Udruženja korak naprijed od svog osnivanja organizuju druženje članova i simpatizera za Dan državnosti, tako da je prošle godine na ovaj državni praznik, očišćen jedan dio austrougraskog puta gdje smo imali tradicionalno druženje članova, a zahvaljujući primamljivom ambijentu izrodila se ideja o pravljanju vidikovca”, poručili su iz udruženja.

Foto: PR / U Dračevicama niknuo novi vidikovac

”Udruženje nema stalnih prihoda, pa smo aplicirali na više Javnih poziva radi realizacije ovog projekta. Našu ideju je prepoznalo Federalno ministarstvo obrazovanja i znanosti, te pomoglo financijski ovaj projekt. Projekt je rađen u više faza.

U prvom dijelu smo očistili divlje deponije, te uredili austrougraski put u dužini 500 metara, koji je postao prohodan nakon dugo vremena. Već nakon čišćenja i uređivanja puta zatekli smo prve kampere, što nam govori o perspektivi ovog mjesta. Također tijekom relizacije projekta svakodnevno smo viđali turiste i lokalno stanovništvo, te se nadamo da će biti još posjećeniji nakon realizacije cjelokupne ideje”, istaknuo je predsjednik Udruženja Amar Džiho.


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sakrio se u mišiju rupu! Folker drhtao pred “zemuncima”, od straha se zaključao: Lukas se krio na WC-šolji tokom pucnjave u restoranu!

Pronalaženje mjesta na brodovima bit će najveći logistički problem u 2022.