in

“Mi nismo ‬ekipa koja može bilo šta olako shvatiti…”

Slatka-Tajna.Eu

Žrijeb grupa UEFA Lige nacija 2022/23. održan je danas u Nyonu, a Bosna i Hercegovina će u grupi 3 lige B za protivnike imati Finsku, Rumuniju i Crnu Goru.

Grupu Liga nacija prokomentarisao je i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko.

“Manje-više sve ekipe su tu negdje. Mi smo prošle kvalifikacije odigrali dosta korektno do te zadnje dvije utakmice gdje smo sve pokvarili. Nadam se da smo naučili iz grešaka i da nam Liga nacija može biti dobra priprema za kvalifikacije za EURO.

Grupa je dobra, sve reprezentacije imaju kvalitet da se bore za prvo mjesto i pred nama su dobre i izjednačene utakmice. Trebamo dati maksimum jer i Liga nacija može biti put do Evropskog prvenstva.

Mi nismo reprezentacija koja može bilo šta olako shvatiti ili staviti u drugi plan, tako da je svako takmičenje bitno za nas. Nema alibija, dobili smo grupu, odnosno ekipe protiv kojih možemo igrati i na nama je da pokažemo najbolje od sebe.“, rekao je Džeko.

Ovo će biti treće izdanje Lige nacija, a drugi put će Zmajevi igrati u Ligi B.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Današnjim žrijebom u Nyonu koji su obavili legendarni francuski i španski nogometaši Robert Pires i Gaizka Mendieta uz pomoć zamjenika generalnog sekretara UEFA-e Giorgija Marchettija je odlučeno da će naša selekcija biti u grupi B3 zajedno sa selekcijama Finske, Rumunije i Crne Gore.

Mečevi Lige nacija po grupama igrat će se od 2. juna do 27. septembra 2022. godine. Polufinalni dueli se igraju 14. i 15. juna 2023. godine, a finale 18. juna 2023. godine.

Za sada nije poznato da li će se selekcije kroz Ligu nacija moći kvalifikovati na Euro 2024. godine kao što je to bio slučaj za prethodnu smotru najboljih evropskih selekcija. Tu odluku će UEFA donijeti naknadno.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

OŠURIO ME, POLIO I SPALIO TJEME: Jovana Pajić na tretmanu

Ljekoviti biber – začin koji često koristimo na pogrešan način