in

Inter deklasirao Salernitanu, Džeko asistent (VIDEO)

Slatka-Tajna.Eu

Fudbaleri milanskog Intera savladali su u 18. kolu talijanske Serije A ekipu Salernitane sa 0:5, a kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko upisao se u asistente.

Krenuli su Nerazzuri dosta ofanzivno od prve minute susreta, a do prednosti ih je doveo Ivan Perišić u 11. minuti susreta nakon asistencije Hakana Calhanoglua.

U 33. minuti Dumfries je udvostručio prednost. Brozović je proigrao Džeku koji proigrava Nizozemca, a ovaj silovitim udarcem šalje loptu pod prečku gola Salernitane. Ovim golom Inter je stigao do broja 100 u ovoj kalendarskoj godini u Seriji A čime je postao tek treći tim u historiji kome je to pošlo za nogom.

Na otvaranju drugog poluvremena i Alexis Sanchez se upisao u strijelce. Hakan Calhanoglou ga je lijepo uposlio, a Čileanac rutinski pogodio.

4. gol postigao je Lautaro Martinez u 77. minuti susreta, da bi konačan rezultat deset minuta kasnije postavio rezervista Roberto Gagliardini.

Edin Džeko je odigrao cijeli susret za Inter, a večerašnja asistencija mu je bila treća ove sezone u Seriji A, a postigao je i osam pogodaka. Milan Đurić je u igru za Salernitanu ušao u 61. minuti susreta.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Inter nakon ove pobjede zauzima lidersku poziciju na tabeli Serie A sa 43 osvojena boda, četiri više u odnosu na gradskog rivala Milan, ali i meč više. Salernitana je posljednja sa svega 8 bodova.

Serie A – 18. kolo:

Salernitana 0:5 Inter

Program N1 televizije možete pratiti UŽIVO na ovom linku kao i putem aplikacija za Android|iPhone/iPad

Oznake



Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

TO JE KAO DROGA: Marko Kutlić se liječi od ovisnosti i shvatio je da je to bolest

Lionel Messi dobio jedan od najvećih murala na svijetu (VIDEO)