in

SARA VOJIČIĆ O SLAVNOM OCU: Ne bi mogla mirno spavati kada bi iskoristila njegovo ime

Slatka-Tajna.Eu

Ona želi da se njeno ime ne veže za njenog popularnog oca, želi da karijeru gradi sa svojim imenom, svojim trudom i radom. Ona se zove Sara Vojičić, kćerka popularnog i poznatog pjevača Mladena Vojičića Tife. Sara ne voli ni da je vežu da je dio estrade.

-Ja nikada nisam uživala taj neki status neke estradne zvijezde. Moja porodica i ja smo se uvijek sklanjali od senzacionalizma, od velikih naslova, a što meni to savršeno odgovara. Kada je u pitanju naša estrada nisam dio nje, jer u principu ne volim muziku na našem jeziku, ne volim moderne regionalne muzičke trendove. Ja sam u nekom sasvim drugom smjeru krenula, dio sam te neke kulturne scene, namjeravam izdati album koji će biti dostupan za region, ali ga prvenstveno radim za strano tržište. Nisam zvijezda, jer sam tek na početku karijere, daleko od očiju javnosti koja prati neke druge trendove.

 Šta znači to da nisi dio kulturne estrade?

-Ja bih se sada ispravila, i rekla bih da sam dio tog nekog kulturnog svijeta, a njih zaista ima, ali ih je dosta manje. Postoji i taj jedan svijet koji je daleko od tračeva, od garderobe, senzacionalizma… Trenutno radim sa Almom Ferović Fazlić na jednom projektu po pitanju muzičkog teatra u BiH.

 Kako si sebe uspjela da zaštitiš od svega toga negativnog što je većim dijelom vezano za estradu?

-U principu nisam se nikad štitila jer sam navikla da živim tako. Od kada znam za sebe živim sasvim normalno, nisam nikada zamišljala neke vile, avione i jahte, a i moja porodica je takva. Tek sam sada kada sam napunila 24 godine i uplovila malo u te muzičke vode, shvatila koliko sam ranjiva po pitanju svega toga.

Pomenula si album, o čemu se radi?

-Prvo će to biti mini album, a onda i album prvjenac kojeg snimam sa svojim bendom. Trenutno nas ima četvoro, ali sve smo radili polako i stihijski jer smo tražili ljude sa kojima ćemo da sarađujemo. U pitanju je muzika koja nije dio komercijalne estrade, nije nešto što je popularno na ovim prostorima, pa je veoma teško naći ljude koji će pristati na saradnju.

Da li je Tifa imao priliku da presluša pjesme?

-Da, imao je, ali ne sve, barem ove koje će se naći na našem mini albumu.

 Zbog čega si odlučila da kreneš težim putem, a ne lakšim i da iskoristiš ime svoga oca?

-Ja sam se kao mala susrela sa epitetom Tifinog dijeteta. Ne bi mogla mirno spavati kada bi iskoristila njegovo ime. Moj tata je imao svoju karijeru i još je ima, mučio se, a ja želim da svojim radom sve sama zaslužim. Ne bi bilo fer da se ponašam drugačije, ne bi bilo fer prema meni, prema mom tati, prema publici.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










 S obzirom da, kako si rekla, snimate nekomercijalnu, nepopularnu muziku na ovim prostorima, postavlja se pitanje, ko vas finansira?

-Vjerujte sami sebe. Dva člana u bendu imaju stalni posao i to je definitivno nešto što nam veoma pomaže. Ali, i naše porodice nam mnogo pomažu.

Kada bi uvidjela nakon nekoliko godina da ta muzika koju svirate, pjevaš, nema mnogo koristi, da li bi se odlučila za komercijalu?

-Meni ne treba mnogo, samo mi treba taj neki prostor na kojem mogu da egzistiram, da usrećim ljude oko sebe, ne trebaju mi veliki novci i vile. Od muzike koju mi sviramo može se jako dobro živjeti u svijetu, ali kod nas ne baš. Nisam osoba koja odustaje, pa neću ni od ovoga.

 Kakav je Tifa kao otac?

-On je meni moj najbolji prijatelj, kao i moja mama. Jako je emotivan, dobar, neiskvaren i to ga je mnogo koštalo u karijeri. Kao otac uvijek mi daje dobre i konstruktivne savjete, jednostavno najbolji tata na svijetu. Imala sam dosta ljudi oko sebe koji su mi bili jako bliski, a nisu ni znali ko mi je otac. Nisam se nikada osjećala drugačije od ostalih. Kako tata, tako i mama učili su me da vrijednujem samo dobre i lijepe stvari u životu, tako da sam odrasla u jednu sasvim srećnu osobu.

Razgovarao: Bato ŠIŠIĆ

 

 

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

I dalje smo gladni trofeja

Nike kupio proizvođača “digitalnih tenisica”