in

Sara Vojičić je kćerka popularnog Tife, ali ne želi karijeru preko njegove slave: Nisam se nikada osjećala drugačije od ostalih – Ekspanzija.com

Slatka-Tajna.Eu

Ona želi da se njeno ime ne veže za njenog popularnog oca. Želi da karijeru gradi sa svojim imenom, svojim trudom i radom.

Sara Vojičić, kćerka popularnog i poznatog pjevača Mladena Vojičića Tife, ne smatra se dijelom domaće estrade.

-Nikada nisam uživala taj neki status djeteta estradne zvijezde kao što je često slučaj. Moja porodica i ja smo se uvijek sklanjali od senzacionalizma, od velikih naslova, što meni savršeno odgovara. Kada je u pitanju naša estrada, ne smatram se dijelom nje jer sam krenula u jednom sasvim drugačijem pravcu. U principu ne preferiram domaću popularnu muziku i nisam fan aktuelnih regionalnih muzičkih trendova. Dio sam neke malo kulturnije scene koja uključuje muzičko – scenske i pozorišne projekte. Također, veoma brzo izdajem album sa svojim bendom “Dolia” koji će biti dostupan za region, ali je prvenstveno namijenjen za strano tržište, s obzirom na to da se radi o metalu i materijalu na engleskom jeziku. Nisam nikakva zvijezda jer sam tek na početku svoje karijere, daleko od očiju javnosti koja prati neke drugačije trendove – priča nam Sara.

Šta znači to da si dio kulturnije scene?

-U Sarajevu još uvijek postoji taj jedan svijet koji je kilometrima daleko od svijeta tračeva, aktuelne muzike i koji se ne bavi time šta je ko obukao i drugim vrstama senzacionalizma… Taj svijet se isključivo vrti oko umjetnosti. Trenutno radim sa Almom Ferović Fazlić na jednom muzičko – scenskom projektu koji će uskoro imati svoju premijeru. Ona je odgovorna za sve što se dešava po pitanju muzičkog teatra u BiH i velika je privilegija biti dio takve priče.

Kako si sebe uspjela da zaštitiš od svega toga negativnog što je većim dijelom vezano za estradu?

-Zapravo se nikada nisam štitila jer sam navikla da živim tako. Od kada znam za sebe živim sasvim normalno. Nisam nikada patila za nekim vilama, avionima i jahtama, a i moja porodica je srećom takva. Postala sam svjesna tog pritiska tek nedavno, sa svoje 24 godine, kada sam izašla iz nekog svog mjehurića i predstavila se široj publici.

Spomenula si album. O čemu se radi?

-Za početak će to biti mini album koji će ubrzo biti dostupan, a onda i album prvijenac koji je u procesu snimanja. Bend trenutno broji  četvero članova. Sve smo radili polako i stihijski jer je trebalo dosta vremena da pronađemo ljude sa kojima ćemo da sarađujemo. U pitanju je muzika koja ne prolazi na našoj estradi i koja nije pretjerano popularna na ovim prostorima tako da je bilo veoma teško pronaći adekvatne ljude. Srećom, uspjeli smo.

Da li je Tifa imao priliku da presluša pjesme?

-Da, imao je, ali ne sve još uvijek. Naravno, čuo je one koje će se naći na našem mini albumu.

Zbog čega si odlučila da kreneš težim putem, a ne lakšim i da iskoristiš ime svoga oca?

-Ja sam se kao mala susrela s epitetom “nečijeg djeteta”. Ne bih mogla mirno spavati kada bih na bilo koji način pokušala iskoristiti njegovo ime u svoju vlastitu korist. Moj tata je svoju karijeru gradio sam i isto tako i ja želim sve zaslužiti isključivo svojim trudom i radom, što mi za sada uspijeva. Ne bi bilo fer da se ponašam drugačije, niti prema samoj sebi, niti prema mom tati, niti na koncu prema publici.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Obzirom da, kako si rekla snimate nekomercijalnu, nepopularnu muziku na ovim prostorima, postavlja se pitanje, ko vas finansira?

-Sami sebe, kako najbolje znamo i umijemo. Dva člana u bendu imaju stalni posao i to je definitivno nešto što nam ide u prilog. Također, sve što sa strane zaradimo ulažemo u bend. Naravno, naše porodice su nam velika podrška i uvijek su tu da pomognu, koliko mogu.”

Kada bi uvidjela nakon nekoliko godina da ta muzika koju svirate, pjevaš, nema mnogo koristi, da li bi se odlučila za komercijalu?

-Meni ne treba mnogo. Treba mi samo taj neki prostor u kojem mogu da egzistiram i da usrećim ljude oko sebe. Ne trebaju mi veliki novci i vile. Od muzike koju mi sviramo se može veoma dobro živjeti u svijetu, ali kod nas to nije slučaj. Ko zna šta sutra donosi. Nisam osoba koja odustaje, pa neću ni od ovoga. Sve dođe na svoje.”

Kakav je Tifa kao otac?

-On je moj najbolji prijatelj, kao i moja mama. Jako je emotivan, dobar, neiskvaren i to ga je mnogo koštalo u životu i karijeri. Kao otac mi uvijek daje dobre i konstruktivne savjete, jednostavno je najbolji tata na svijetu. Imala sam dosta ljudi oko sebe koji su mi bili jako bliski, a nisu ni znali ko mi je otac. Nisam se nikada osjećala drugačije od ostalih.  Mama i tata su me naučili da vrednujem samo dobre i lijepe stvari u životu, tako da sam izrasla u jednu sasvim srećnu osobu.

Bato Šišić

Please follow and like us:


Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Ludnica kakva se može vidjeti samo u Pireju nakon neočekivanog transfera zvijezde iz Serije A

UPFBiH: Privrednici iz FBiH neće potpisivati nove ugovore o nabavci električne energije u kojima su cijene povećane i do 350 posto