in

Muller je jednostavnom rečenicom objasnio razliku između Nijemaca i svih ostalih

Slatka-Tajna.Eu


Pouka svima


Za Thomasa Mullera se može reći da igra čitavu vječnost. Nijemac je član Bayerna od 2008. godine i dojam je da se uopšte nije promijenio. 



Muller nije nikad nudio spektakularan fudbal, međutim zbog svoje borbenosti, taktičke discipline i velikog timskog rada omiljen je igrač mnogim trenerima, ali i saigračima jer nikad ne zna osaviti ekipu na cjedilu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Posljednjih sedmica dosta polemike je izazvala dodjela Zlatne lopte. Na kraju je prestižnu nagradu dobio Leo Messi iako su mnogi dojma da je ista trebala biti dodijeljenja Robertu Lewandowskom.

Svoj komentar oko dodjele Zlatne lopte, ali razlike između Nijemaca i ostalih nacija dao je Muller, simbol Bayerna i njemačkog fudbala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Mi u Njemačkoj ne vjerujemo u zvijezde. Od malena nas uče da igramo kao tim, da ne blistamo sami. Zato nećete vidjeti mnogo njemačkih igrača da osvajaju Zlatnu loptu, ali zato ćete i vidjeti četiri zvijezde na našem dresu”, poručio je Muller.

Njemačka je u prošlosti četiri puta bila prvak svijeta, posljednji put 2014. godine. Tada je Muller bio peti u izboru za Zlatnu loptu što mu je i najbolji plasman u karijeri.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










I tada je vladala slična polemika kao i ove godine. Mišljenje mnogih je bilo da Manuel Neuer zaslužuje najveće moguće individualno priznanje u svijtu fudbala, ali je na kraju Ronaldo proglašen najboljim.

Inače, Nijemci su do sada osvojili sedam Zlatnih lopti, posljednju još 1996. godine kada je na potpuno iznenađenje najboljim proglašen Matthias Sammer, vođa selekcija koja je osvojila Evropsko prvenstvo.

Od njemačkih fudbalera Franz Beckenbauer i Karl-Hein Rummenigge su po dva puta osvojali ovu nagradu, te Gerd Muller i Lothar Mattheus po jednom.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

KRAJ JEDNE AVIO-LEGENDE: Nije pogreb, ali…

Danas Paulo Dybala, sutra Dino Memić – Evo kako su se zabavile nogometne sudije – Hayat Production