in

Danas Paulo Dybala, sutra Dino Memić – Evo kako su se zabavile nogometne sudije – Hayat Production

Slatka-Tajna.Eu

Nakon uspješno održanog malonogometnog turnira „Suci Humanitarci“, zabavni program odigrao se u hotelu „Bigeste“ u Ljubuškom. Na turniru je učestvovalo oko 220 nogometnih sudaca iz naše države. Dino

Turnir je bio humanitarnog karaktera, a sav prikupljeni novac ide udruženju roditelja djece s posebnim potrebama „Duga“ Ljubuški, zatim za teško bolesnog dječaka iz Mostara Andija Milasa, te u kruh sv. Ante na Humcu.

Na turniru je učestvovalo čak 17 Udruženja nogometnih sudaca s prostora cijele Bosne i Hercegovine. Odigrane su 32 utakmice, a na kraju su slavili suci Kantona Sarajevo. Osim što su pokazali humani karakter, pokazali su i kako to na kraju polusezone i godine treba obilježiti i proslaviti.

Uz brojne nogometne suce našao se i nabolji bh. sudac Irfan Peljto. On je, zajedno sa kolegom Davorom Beljom, samo dva dana prije proslave sudio utakmicu Mälmo – Juventus. To je bilo prvi put u historiji da bh. suci budu glavne sudije na fudbalskoj utakmici Lige prvaka. Nakon Dybale, Irfan i Davor došli su da uživaju u pjevanju našeg Dine Memića koji je oduševio zvanice.

Veliko hvala organizatoru Goranu Paradžiku na ukazanom povjerenju i Nikoli Graniću koji me predložio, jer je bio siguran da sam ja pravi izbor za ovu manifestaciju. Bila mi je velika čast pjevati pred svim sudijama, a između njih i najboljim sudijama iz Bosne i Hercegovine – rekao je Dino i dodao:

Srce mi je puno nakon što sam čuo sve pohvale. Sve mi je to laskalo, a ponajviše to što su se raspitivali za broj na koji mogu da dobiju informacije oko daljeg angažmana.

Dok smo razgovarali sa Dinom, on nije mogao sakriti osmijeh sa lica!

Kako saznajemo iz puzdanih izvora Irfan nije mogao da ne pohvali mladog Mostarca. Što sam ja u suđenju, to je on u pjevanju – izjavio je, navodi izvor.

Dino se pobrinuo da raspoloženje svih zvanica bude „na visini“, te da cijelu dvoranu „podigne na noge“.

Comments

Komentariši

GIPHY App Key not set. Please check settings

Loading…

0

What do you think?

Muller je jednostavnom rečenicom objasnio razliku između Nijemaca i svih ostalih

Ženskim imenom se ulice u BiH rijetko nazivaju