in

Aguero je dobio emotivnu poruku koja je probudila tinejdžersko vrijeme

Slatka-Tajna.Eu


Argentinac okončao karijeru


Argentinac Sergio Aguero danas je i zvanično okončao fudbalsku karijeru.



Odlazak Aguera izazvao je dosta komentara u svijetu fudbala, stižu poruke sa svih strana, a jednu od najemotivnijih poslao je Pablo Zabaleta.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

“Od tvog prvog debija pa do odlaska u penziju, zajedno smo slavili, tugovali i prošli mnogo toga. Dosta zajedničkih trenutaka će mi ostati u sjećanju. Volim te puno”, napisao je Zabaleta na svom Twitter nalogu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon što se požalio na probleme s disanjem s Alavesom te obavljenog pregleda koji je pokazao srčane probleme Sergio Aguero je razmišljao o kraju karijere.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Nekoliko sedmica se nagađalo kakvu odluku će donijeti čuveni Argentinac, a na kraju je odlučio kako se i očekivalo – otišao je u penziju.

Na Nou Campu je održao oproštaju press-konferenciju u društvu predsjednika Barcelona Joana Laporte.

“Ovo je veoma težak trenutak za mene. Odlučio sam da se prestanem baviti fudbalom. Zdravlje mi je na prvom mjestu. Znate za problem kojeg imam. Odluku sam donio prije desetak dana…”, izjavio je Aguero i nastavio:

“Još kao petogodišnjak sanjao sam da igram u prvoj ligi, nikad nisam ni mislio da ću doći do Evrope. Hvala Independienteu, hvala Atleticu koji se kladio na mene sa 18 godina, hvala ljudima u Manchester Cityju i hvala Barceloni, jednom od najvećih klubova na svijetu. Hvala i reprezentaciji Argentine koju najviše volim.”

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Zekanović izvadio globus pa pitao Bartulicu i Selak Raspudić jesu li ravnozemljaši

Solar_Tracking_18643334 – Energy Liberation Army