in

Zidaneu je bio san, a Xavi ga uopšte ne želi u svom timu

Slatka-Tajna.Eu


Dva potpuno različita stava


Barcelona nije što je nekad bila. Joan Laporta je pred teškim zadatkom da slavnog katalonskog velikana vrati na staze stare slave. 



Laporta se nalazi u odličnom odnosu sa Minom Raiolom. Predsjednik Barcelone je prije nekoliko dana bio i na večeri sa jednim od najmoćnijih fudbalskih menadžera ns svijetu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Na meniju je bilo nekoliko imena. Izdvojila su se tri igrača Xavi Simons, Noussair Mazraoui i Paul Pogba koji bi mogli biti od koristi Blaugrani.

Dolasak Simonsa iz PSG-a te Mazraouija iz Ajaxa nije toliko komplikovan kao Pogbin. Razlog je trener Xavi Hernandez.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Pogba ulazi u posljednjih šest mjeseci ugovora te već od januara klubovi mogu pregovarati oko njegovog dovođenja, ali Xavi traži drugačiji profil veznjaka.

Perspektivni trener se zalaži za famozni “DNA Barca” profil veznjaka, odnosno koji nije fizički dominantan, ali je tehnički neprikosnoven i naklonjen posjedu lopte.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Pogba ima reputaciju jednog od najboljih veznjaka svijeta, a interesantno da je dugo vremena bio i velika želja Zinedinea Zidanea dok je Francuz trenirao Real.

Zidane je tokom nekoliko prijelaznih rokova tražio dovođenje Pogbe, ali mu je ta želja ostala neispunjena.

Međutim, 28-godišnjak bi na kraju ipak mogao završiti u Madridu jer će i Real pokušati iskoristiti činjenicu da ga dovede besplatno i to kada Zidane više nije na klupi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Nuspojave su uobičajene, cjepivo pruža visoku zaštitu

MOJA ŠTIKLA: Miljana pjeva i podsjeća na situaciju iz “Zadruge”