in

Scena i detalj koji navijače Barcelone ne ostavlja ravnodušnim

Slatka-Tajna.Eu


Na oproštaju Aguera


Sergio Aguero je živio san prije nekoliko mjeseci. Potpisao je za Barcelonu i planirao je igrati s velikim prijateljem, Leo Messijem.



San na Nou Campu je brzo postao košmar. Messi je otišao, stigla je teška povreda mišića, zatim problemi sa srcem, a danas se i emotivno oprostio od fudbala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Legendarni Argentinac je u penziju otišao sa 33 godine, sigurno ranije nego što je planirao. Na njegovoj oproštajnoj press-konferenciji su bile prisutne mnoge osobe vezane za Barcelonu.

Među odabranim je bio i Pep Guardiola koji je nekoliko godina trenirao Aguera u Manchester Cityju. Sjajni napadač je pod njegovim vodstvom za Građane zabio 82 gola.

Dok se oproštao od fudbala kamere su tražile Guardiolu na tribinama koji je nekako uspio da ostane suzdržan i sačuva emocije.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon toga nastala je scena i detalj koji niti jednog navijača Barcelone neće ostaviti ravnodušnim te će probuditi nostalgiju.

Naime, Guardiola je stajao zajedno sa Xavijem te su se pozdravljali s Aguerom s namjerom da ga nasmiju i utješe.

Podsjećanja radi, Guardiola je bio idejni tvorac, a Xavi realizator na terenu stvaranja famozne “tiki-take” koja je Barcelonu prije 10-ak godina učinili možda i najmoćnijom ekipom u historiji fudbala.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa









Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Bandić 20 godina nije riješio problem, hoće li Tomašević?

NEOBIČNA DEKORACIJA: Seka Aleksić spremna za praznike