in

Sa 15 godina debitovao za Indepentiente, izluđivao protivničke odbrane, a onda je došao u Evropu

Slatka-Tajna.Eu


Odlazak velikog napadača u penziju


Za fudbal je danas izuzetno tužan dan jer je Sergio Aguero saopštio da i zvanično završava svoju karijeru.



Jedan od najboljih svjetskih napadača bio je primoran da završi svoju karijeru dosta prije nego što je to očekivao nakon što su ljekari potvrdili da ima srčanih problema.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Nakon nekoliko sedmica razmišljanja Aguero je “prelomio” i odlučio je da mu je zdravlje na prvom mjestu, te da je došlo vrijeme da kaže zbogom svojoj najvećoj ljubavi – fudbalu.

Jasno je da je Aguero imao još mnogo toga da pokaže na fudbalskom terenu jer ima tek 33 godine, ali kada vam tijelo počne slati signale da je dosta onda je itekako važno da na vrijeme donesete prave odluke.

Za mnoge je Aguero sigurno jedan od najboljih napadača u posljednjih desetak godina, a fudbalski svijet počeo je da oduševljava još dok je bio golobradi mladić.

Aguero je za Independiente debitovao sa samo 15 godina i već tada je bilo jasno o kakvom talentu se radi.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa

Dvije godine kasnije na meču protiv Racinga postigao je spektakularan debitantski pogodak kada je napravio dar-mar u odbrani protivnika, a onda je loptu poslao u mrežu za 4:0 i erupciju oduševljenja na tribinama.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










“To je bio jako poseban gol za mene. Poseban trenutak u mojoj karijeri koji ću uvijek da pamtim. Protiv Racinka nemam ništa protiv, ali sam tada imao 17 godina i to je bio moj prvi gol. Morao sam tako da ga euforično proslavim”, rekao je Aguero.

Sa svega 18 godina došao je u Evropu i potpisao je za Atletico Madrid koji ga je platio čak 22 miliona eura. U Atleticu je ostavio dubok trag, ali ono najbolje sačuvao je za Manchester City.

Na Etihadu je odigrao deset sezona i postao je najbolji strijelac svih vremena ovog kluba, a vječno će se pamtiti njegov gol protiv QPR-a u posljednjim sekundama za 3:2 kada je donio titulu praka Engleske svom klubu.

Aguero je u svojoj karijeri za klubove za koje je igrao nastupio u ukupno 663 utakmice, te je zabio čak 379 golova i dodao još 118 asistencija. Čak 260 od tih golova zabio je u dresu Manchester Cityja.

Za reprezentaciju Argentine odigrao je 101 utakmicu i uspio je postići 41 gol. Ljetos je bio dio ekipe koja je konačno uspjela da osvoji Copa Americu.

Reklama – nastavite čitati ispod oglasa








Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

BiH televizija u blokadi od 30 miliona eura

Direktorica FIPA-e na sastanku s ambasadorom Turske u Bosni i Hercegovini