in

Direktorica FIPA-e na sastanku s ambasadorom Turske u Bosni i Hercegovini

Slatka-Tajna.Eu

Direktorica FIPA-e Milica Marković sastala se s NJ.E. ambasadorom Republike Turske u BiH Sadıkom Babür Girginom kako bi razgovorali oko budućih aktivnosti vezanih za podršku postojećim turskim investitorima i privlačenju novih.

Republika Turska zauzima 11.poziciju na ljestvici zemalja investitora u BiH s uloženih 415 miliona KM direktnih stranih investicija.

Sagovornici su ocjenili da postoji značajan prostor za intenziviranje saradnje, uvažavajući dobre bilateralne odnose dviju zemalja u političkom, ekonomskom i kulturnom smislu.

Direktorica FIPA-e je 16. marta 2021.godine u Ankari potpisala Memorandum o saradnji s Uredom za investicije pri Predsjedništvu Republike Turske s ciljem pružanja podrške razvoju investicijske saradnje između dvije zemlje, stvaranja povoljnih uslova za poboljšanje ekonomske saradnje, te uspostavljanja direktnih kontakata između poslovnih krugova u BiH i Turskoj.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku










Planirano je da u skladu s tim i uz saradnju s Ambasadom Turske u BiH intenzivnije promovišemo investicijske projekte iz BiH za turske privrednike, te su dogovoreni daljni koraci u tom cilju.

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

Sa 15 godina debitovao za Indepentiente, izluđivao protivničke odbrane, a onda je došao u Evropu

Ovo su svi čekali – NIHAD ALIBEGOVIĆ ima novi singl – Hayat Production