in

Produžen rok za prijave na program stipendiranja Best of South East

Slatka-Tajna.Eu

Za sve studente koji se nisu stigli ranije prijaviti za program  stipendiranja „Best of South East“, koji sprovodi Sparkasse banka u saradnji s austrijskom matičnom kućom Steiermärkische Sparkasse i Univerzitetom Graz, stiže dobra vijest. Rok za prijave je produžen!

 Talentirani studenti i diplomanti iz BiH, koji pohađaju fakultet pravnog, ekonomskog ili tehničkog usmjerenja, geologije, metalurgije i muzičke akademije, koji do sada nisu stigli poslati svoju prijavu za ovaj program stipendiranja, mogu to učiniti tokom prvog mjeseca 2022. godine  direktno na:

 Za stipendije mogu aplicirati studenti mlađi od 27 godina, s dobrim prosjekom ocjena i poznavanjem engleskog i njemačkog jezika. Program stipendiranja, koji traje jednu godinu, uključuje troškove školarine, smještaja i mjesečnog džeparca u iznosu od 750 eura.

 Zahvaljujući  „Best of South East“ programu stipendiranja, mladim ljudima iz BiH se već nekoliko godina pruža prilika za jednogodišnji studij na nekom od fakulteta Karl-Franzens-Univerziteta u Grazu te sticanje radne prakse u najvećoj regionalnoj banci na jugu Austrije, Steiermärkische Sparkasse.

Više informacija možete dobiti na službenoj stranici Banke.

Klikni na "like" i pridruži nam se na Facebooku 

 

Comments

Komentariši

Loading…

0

What do you think?

POPOVIĆ ZAPRIJETIO CIJEPANJEM UGOVORA: Isak Šabanović poslušao savjet i prije isteka roka

Unauthorized Affiliate – error page